Maandag- 22 Februari 2021

Bedankt
 
Namus CV De Vöskes willen weej ollie allemaol bedanke vur de apparte mar mojje carnavalstied
 
Mieëldere bedankt vur de vlaggen uut te hangen!
Mieëldere bedankt vur ollie ruute te versiere!
Mieëldere bedankt vur ut kieke naor de Online Mieëlderse Revue!
Mieëldere bedankt vur ut kieke naor de optochten!
Mieëldere bedankt vur ollie belangstelling vur ut carnavalshuus!
Mieëldere bedankt vur de mojje reacties op de Vossetoeter!
Mieëldere bedankt vur ollie roëd geel gruun hart!
Mieëldere bedankt vur ’t carnavalsgevuul levvintig   te halde!
Mieëldere bedankt vur alles!

Geen Openbare algemene vergadering

Vanwege alle gelden beperkingen rondom de Corona-pandemie is er dit voorjaar geen Openbare Algemene Vergadering. We hopen dat dit in het komende najaar weer mogelijk gaat worden. Het jaarverslag verschijnt na carnaval op onze website. Het is daarna ook op te vragen bij het Secretariaat (secretariaat@cvdevoskes.nl). 

Oplossing van de letterspeurtocht van basisschool Megelsheim

Woensdag- 10 Februari 2021

Kammeroj vaan de Carnaval Horst aan de Maas!!!

Dit evenement is een gezamenlijk initiatief van alle 15 Carnavalsverenigingen in samenwerking met de gemeente Horst aan de Maas. Alle carnavalsverenigingen vaardigen daarbij een Carnavaleske inzending af vanuit hun eigen dorp waarbij dat naast muziek ook buuts, mini-documentaires en sketches te zien zullen zijn. Denk hierbij o.a. aan een optreden van de Cornetto’s uit Melderslo, een buut van Ger Kleuskens uit de Meterik en een mini-docu over Gekke Moandig uit Grubbenvorst. Maar ook b.v. Heite Soep, een buut van Pierre van Helden en Aaltiëd noeït te laat zullen niet ontbreken. Kortom: een zeer gevarieerd programma, met uiteraard veel muziek om van te genieten met deze Carnaval!

Dit alles wordt uitzonden vanaf 11.11 uur op zondag 14 februari door Omroep Horst aan de Maas (op TV en via de website te volgen) en zal ongeveer tot 16.00 uur duren. Een en ander wordt omlijst door provinciale toppers en regionale helden en wordt gepresenteerd door Vincent Hesen (“mister Sleuteloverdracht”). Dus allemaal kijken!

Vastelaovendshuus.

Vandaag wier op radio (Radio 2) en via 1L os Vastelaovendshuus onder de aandacht gebraocht. Via de volgende link kunde ut item nog es rustig bekieke.

https://www.1limburg.nl/voormalig-winkelpand-omgetoverd-tot-carnavalshuis?context=topstory

Maandag- 8 Februari 2021

Hoe zoeë genne carnaval….

Op schôl is ut carnaval.

Ge zuut toch spontaan zin ien enne polonaise kriege.

Vorst: Jordy van Pelt

Prins: Merijn Heurkens

Prinses: Pieta Timmermans

Nar: Fey Elfrink

Gefeliciteerd hoogheden.  

De Carnaval is in aantocht! Door de Corona-pandemie vieren we Carnaval dit jaar vooral thuis en digitaal. We denken jullie een mooi alternatief programma aan te bieden, waarin de wij als Carnavalsvereniging vooral het carnavalsgevoel in Meerlo aan jullie willen overbrengen.

Of anders gezegd: Carnaval wurdt ut, mar dit jaor vooral tuus en digitaal.

Vossejacht

Ga jij mee op Vossejacht? In het voorjaar stonden er beren voor het raam. Nou mogen jullie een Vöske voor het raam zetten. Zodat de kinderen nog tot en met dinsdag 16 februari op jacht kunnen.

Carnavalsquiz

De carnavalsquiz is alweer bijna voorbij. Via onze Facebook/Instagram-pagina’s en onze website (https://cvdevoskes.nl/web/carnaval-digitaal/) wordt er sinds zaterdag 31 januari jl. een Carnavalsquiz gehouden worden met leuke wetenswaardigheden over Meerlo, de Meerlose carnaval en het Meerlose dialect. Aan jou de uitdaging om de vragen te beantwoorden en de onderliggende carnavalszin samen te stellen, en op te lossen. Mocht je wat vragen gemist hebben, geen nood ze blijven nog tot en met carnaval staan op onze website, op Facebook en Instagram. Voor de winnaar is er een leuk prijsje. Je oplossing kun je mailen naar info@cvdevoskes.nl;

Vastelaovendshuus (carnavalshuis)

Ben jij al een kijkje gaan nemen bij ons Vastelaovendshuus (Beatrixstraat 1-b). Deze hebben wij helemaal aangekleed en ingericht om in carnavalsstemming te komen. Het is echt een plaatje geworden! Vele regionale media hebben ook aandacht besteed aan die regionale unicum!

Vossetoeter 2021

Leden, sponsoren en degene die hem in de voorverkoop gekocht hebben, hebben De Vossetoeter 2021 op zaterdag 6 februari jongstleden in hun brievenbus ontvangen. Vanaf deze week is de Vossetoeter 2021 nog verkrijgbaar bij Bakkerij Lambi tegen betaling van € 5,-. Wees er snel bij want op is ook echt op!

Revue

Op zaterdagavond 13 februari kunt u genieten van een revue vol humor, dans en muziek. Zoals afgelopen weken meerdere malen hier aangekondigd is deze dit jaar digitaal te bekijken. De link vindt u op onze website onder het kopje Carnaval Digitaal. https://cvdevoskes.nl/web/carnaval-digitaal/ Deze link naar de Revue zal ook gedeeld worden via onze Facebook- en Instagram-pagina.

De Borrelboxen zijn een overweldigend succes en zijn helaas uitverkocht.

Carnavalsschlager 2021

Al jarenlang een vast onderdeel van de Meerlose carnaval. Ook dit jaar weer een bijzondere schlager. Deze is dit jaar ingezongen door de Pilmussen. Op onze site (https://cvdevoskes.nl/web/carnaval-digitaal/) kun je de schlager van 2021 nu al beluisteren.

De carnavalsschlager 2021 is ook carnavalszondag te beluisteren in de uitzending van “Vrienden van Carnaval-Live” van Omroep Horst aan de Maas. Dit programma wordt uitgezonden tussen 11.11 uur en 16:11 uur!

De optocht. Op carnavalszondag 14 februari trekt dit jaar de optocht digitaal door Meerlo. Er zijn de nodige tekeningen ingeleverd. Bedankt voor jullie inbreng. De link zal vanaf zondag 14 februari op onze website staan onder het kopje Carnaval Digitaal.

NIEUWE ACTIVITITEITEN VOOR DE JEUGD!!

Op Carnavalszondag 14 februari wordt er voor de Vossekeutels en Vossekeutelinnekes t/m 12 jaar, om 15:00 uur een PlaatjesBingo georganiseerd;

Op Carnavalszondag 14 februari wordt er voor de Vossekeutels en Vossekeutelinnekes van 12 jaar en ouder, om 18:30 uur een Carnavals-KAHOOT-Quiz georganiseerd;

Wil je meedoen? Laat dan je vader of moeder een appje sturen naar het volgende mobiele nummer: 06-83876805. Vermeld in het appje je naam, je adres en of je meedoet met de PlaatjesBingo of met de

Carnavals-KAHOOT-Quiz en vermeld het aantal Smulboxen dat je wil bestellen. Opgeven en bestellen kan tot en met donderdag 11 februari aanstaande.

Het is ook mogelijk om een heerlijke SMULBOX met wat lekkers te happen en een lekker drankje te bestellen. Deze Smulbox kost € 2,- per stuk.

Voor de betaling van de Smulbox sturen wij je vader of moeder een tikkie of een betaalverzoek. De Smulbox wordt pas door ons bij jou thuisbezorgd als deze is betaald. De betaling dient ook donderdag 11 februari gedaan te zijn! De bezorging vindt zaterdag 13 februari aanstaande in de middag plaats.

Geen Openbare algemene vergadering

Vanwege alle gelden beperkingen rondom de Corona-pandemie is er dit voorjaar geen Openbare Algemene Vergadering. We hopen dat dit in het komende najaar weer mogelijk gaat worden. Het jaarverslag verschijnt na carnaval op onze website. Het is daarna ook op te vragen bij het Secretariaat (secretariaat@cvdevoskes.nl).

Kijk op onze site bij “nieuws” en bij “carnaval digitaal” voor alle actuele zaken over deze bijzondere carnaval. Het carnavalsprogramma 2021 kun je daar ook downloaden;

Voor verdere info zie www.cvdevoskes.nl

Met vriendelijke groet,

Secr. Frank van de Ven

Maandag- 1 Februari 2021

Geen Carnaval in 2021….
Ondanks alles wil de carnavalsvereniging het gevoel van Vastenaovend levend houden in Meerlo. Wat kunnen we doen binnen de door de overheid opgelegde maatregelen? Dat blijft de uitdaging.
We denken hiermee een leuk en gevarieerd alternatief programma 2021 aan de Meerlose gemeenschap aan te bieden.
Wat mag je verwachten gedurende dit bijzondere seizoen.

 • Carnavalsposter is verkrijgbaar bij Bakkerij Maison Lambi, Hoofdstraat 31, Meerlo. Haal hem op en plak hem voor het raam, hang de Vossevlag vanaf vandaag uit tot en met Carnaval.
  Versier jouw raam geel, groen en rood voor extra mooie carnavalsbeleving in ons mooie dorp!
 • Carnavalsschlager. Al jarenlang een vast onderdeel van de Meerlose carnaval. Ook dit jaar weer een bijzondere schlager. Op onze site (https://cvdevoskes.nl/web/carnaval-digitaal/) kun
  je de schlager van 2021 beluisteren. Verder zal de carnavalsschlager 2021 ook carnavalszondag te beluisteren zijn in de uitzending van “Vrienden van Carnaval-Live” van Omroep Horst aan de Maas. Dit programma wordt opgenomen en uitgezonden tussen 11.11 uur en 16:11 uur!
 • Kom eens een kijkje nemen in ons Vastelaovendshuus (Beatrixstraat 1-b). Deze hebben wij helemaal aangekleed en ingericht om alvast in carnavalsstemming te komen. Het is echt een plaatje geworden!
 • Kleurwedstrijd. Doe jij ook mee aan onze kleurwedstrijd? Dit jaar extra bijzonder, want alle ingezonden kleurplaten worden verwerkt in de digitale carnavalsoptocht op carnavalszondag.
  Voor de mooiste kleurplaat is er prijsje per leeftijdscategorie;
 • Vossejacht. Ga jij mee op Vossejacht? In het voorjaar stonden er beren voor het raam. Nou mogen jullie een Vöske voor het raam zetten. Zodat de kinderen vanaf zaterdag 30 januari op jacht kunnen;
 • De carnavalsquiz is begonnen….. Via onze Facebook/Instagram-pagina’s en onze website (https://cvdevoskes.nl/web/carnaval-digitaal/) wordt er sinds zaterdag 31 januari jl. een Carnavalsquiz gehouden worden met leuke wetenswaardigheden over Meerlo, de Meerlose carnaval en het Meerlose dialect. Aan jou de uitdaging om de vragen te beantwoorden en de onderliggende carnavalszin samen te stellen, en op te lossen. Mocht je wat vragen gemist hebben, geen nood ze blijven nog tot en met carnaval staan op onze website, op Facebook en Instagram. Voor de winnaar is er een leuk prijsje. Je oplossing kun je mailen naar info@cvdevoskes.nl;
 • In de dagen voor Carnaval zijn op Facebook, Instagram en onze site digitale opnames van carnavalsoptochten “Uut de alde doeës” te bekijken.
 • Vossetoeter 2021 Ook dit jaar weer een uitgave van de mooiste Carnavalskrant van Meerlo.
  Als u deze besteld en betaald hebt, wordt hij aankomende zaterdag 6 februari bij u thuisbezorgd! Heeft u hem vergeten te bestellen of is het niet gelukt, dan kunt u hem vanaf maandag 8 februari 2021 ook nog kopen bij Bakkerij Lambi voor het bedrag van € 5,-. U kunt uw betaling in het busje doen in het busje naast De Vossetoeters. Wees er snel bij, want
  OP=OP (helaas).
 • Mieëlderse Revue. Ook hier heeft ons Revue team ondanks de vergaderingen op afstand weer op weergaloze wijze invulling aan weten te geven. De Revue is dit jaar digitaal te bekijken op zaterdag 13 februari. Informatie over hoe de digitale revue te benaderen zal binnenkort
  gedeeld worden;
 • We willen je graag van de Revue laten genieten onder het genot van een hapje en een drankje. Onze Revue-borrelbox is te bestellen vanaf 1 februari tot en met 12 februari 2021 door een appje te sturen met de volgende gegevens: naar: naam, adres en aantal borrelboxen 06-83857434. Wij sturen vervolgens een tikkie/betaalverzoek. Bij tijdige betaling zullen wij tot bestelling overgaan, en de borrelbox bezorgen. In verband met alle voorbereidingen verzoeken wij u om zo vroeg mogelijk te bestellen. Ook hier geldt namelijk OP=OP;
 • De optocht. Vaste prik op carnavalszondag. Dit jaar zal deze optocht digitaal door Meerlo trekken. Aan alle kinderen van Meerlo. Kleur jij de kleurplaat te vinden in dit Klokje of te downloaden via onze site in? Inleveren kan tot 6-februari in de brieven van ons Vastelaovendshuus, Beatrixstraat 1b;
 • Kijk op onze site bij “nieuws” en bij “carnaval digitaal” voor alle actuele zaken betreffende deze bijzondere carnaval. Want er komen wellicht nog wel nieuwe activiteiten bij. Het carnavalsprogramma 2021 kun je daar ook downloaden;
  NIEUWE ACTIVITITEITEN VOOR DE JEUGD!!
 • Op Carnavalszondag 14 februari wordt er voor Vossekeutels en Vossekeutelinnekes t/m 12 jaar, om 15:00 uur een PlaatjesBingo georganiseerd;
 • Op Carnavalszondag 14 februari wordt er voor Vossekeutels en Vossekeutelinnekes van 12 jaar en ouder, om 18:30 uur een Carnavals-KAHOOT-Quiz georganiseerd;
 • Het is ook mogelijk om een heerlijke SMULBOX met wat lekkers te happen en een lekker drankje te bestellen. Deze Smulbox kost € 2,- per stuk. Wil je meedoen? Laat dan je vader of moeder een appje sturen naar het volgende mobiele nummer: 06-83876805. Vermeld in het appje je naam, je adres en of je meedoet met de PlaatjesBingo of met de Carnavals-KAHOOT-Quiz en vermeld het aantal Jeugdboxen dat je
  wil bestellen. Opgeven en bestellen kan tot en met donderdag 11 februari aanstaande. Voor de betaling van de SMULBOX sturen wij je een tikkie of een betaalverzoek. De jeugdbox wordt pas door ons bij jou thuis bezorgd als deze is betaald. De betaling dient ook donderdag 11 februari gedaan te zijn!

Zondag- 31 Januari 2021

Zaterdag- 23 Januari 2021

Zondag- 17 Januari 2021

Vossetoeter. Ook dit jaar weer een uitgave van de mooiste Carnavalskrant van Meerlo. Deze zal vooraf besteld kunnen worden, en bezorgd worden op zaterdag 6 februari.

Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. 5,00 euro voor de allermooiste herinneringen aan carnaval 2020 en de leukste verhalen…. Misschien wel over jou!

Bestellen kan door je naam, adres en aantal Vossetoeters te appen naar: 06-83876805 Wij sturen vervolgens een betaalverzoek. Bij tijdige betaling zullen wij tot bestelling overgaan, en de Vossetoeter bezorgen.

De optocht.  Vaste prik op carnavalszondag. Dit jaar zal deze optocht digitaal door Meerlo trekken. Aan alle kinderen van Meerlo. Kleur jij de kleurplaat (hier te downloaden) in? Deze gaan wij verwerken in de carnavalsoptocht 2021. Inleveren kan tot 6-februari Beatrixstraat 1b.

In de dagen voor Carnaval zijn op Facebook en ons Youtube kanaal digitale opnames van carnavalsoptochten “Uut de alde doeës” te bekijken.

Zaterdag- 16 Januari 2021

Genne Carnaval……., Vastelaovend kunde ôk make,

Beej vurbeeld mit de hand gemakte mondkapjes of carnavalsslingers van Sis.

De mondkapjes zien gemakt van dun katoen dus nie te werm. Elastiekskes werre losjes geknöpt zoeëdat geej ze zelf nog op moat kunt maken.
Beschikbaar ien normaal formaat of klein (vur de tieners).
€4,- per stuk. Ze werre speciaal vur ow gemakt. Natuurlik ôk mit de afbeelding van en Vöske.

De vastelaovesslingers zien vur €11 te koeëp.

Bestellen beej Handmade by Sis via Instagram @handmade.by.sis, Facebook of via de mail: info@handmadebysis.nl

Donderdag- 17 december 2020

Zoals afgelopen week paginagroot in het Meerlo’s Klokje aangegeven bieden we in de volgende editie van het mooiste jaarblad van Meerlo de mogelijkheid om je eigen carnavalsfoto op de voorpagina te plaatsen.

Stuur je mooiste carnavalsfoto, naam, adres, mobiel telefoonnummer en aantal Vossetoeters die je wilt bestellen voor 01-Januari naar Vossetoeter@gmail.com.

De bestelling zal in behandeling genomen worden na ontvangst van de betaling. Wij sturen je een tikkie.

Vrijdag- 27 november 2020

Woensdag- 11 november 2020

Opening seizoen 2020-2021

Den 11e van den 11e…. Iederieën mit en roeëd, gèl en gruun hart verheugt zich vanaf aswoensdag op dizze datum. Ut gut wèr beginne, ut begint wèr  te kriebele.

Dit jaor is alles anders, mar we willen zeker ut gevuul van vastenaovend lèvend halde. War klènder as andere jaore, mar weej koestere ut gevuul.

https://www.facebook.com/100004302186570/videos/1851764028310319

Donderdag- 05 november 2020

Vöskes en Vössinekes, Vossekeutels en Vossekeutelinnekes,


Eind augustus/begin september jongsleden, hadden we allemaal de hoop dat de zogenaamde 2e golf mee zou vallen. Helaas haalt de waarheid ons bijna elke dag weer in en zien we steeds verdergaande maatregelen die onze overheid treft om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

We hebben er helaas allemaal dagelijks mee te maken. En zoals we nu kunnen bezien, zijn we er ook nog lang niet vanaf. Ook het vaccin of een medicijn laat nog wel even op zich wachten. Hoe je het ook wendt of keert we zullen allemaal ons steentje moeten bijdragen om dit virus onder controle te krijgen.


In overleg met alle Carnavalsverenigingen van de Gemeente Horst aan de Maas, de Burgemeester en enkele Wethouders is gezamenlijk al besloten dat er dit jaar geen nieuwe Prinsen, Prinsessen, Jeugdprinsen, Jeugdprinsessen en Boerenbruidparen gaan uitkomen in de hele Gemeente Horst aan de Maas. Daarnaast is besloten dat het verder aan alle verenigingen zelf is – en zij mogen hierover ook zelf beslissen – hoe zij denken om te gaan met Carnaval 2020/2021. Alles uiteraard met inachtneming van alle maatregelen van het RIVM. Dit is zo toegelicht in het door de Gemeente Horst aan de Maas met instemming van alle CV’s binnen de gemeente verspreidde persbericht van 24 september jl. Als vereniging hebben we hier meerdere malen over vergaderd. Daarnaast hebben we de ontwikkelingen van het virus en de steeds strenger worden maatregelen nauwlettend gevolgd.

Uiteindelijk hebben we samen met het bestuur en de Raad van 11 een hele moeilijke beslissing moeten nemen. Alle voors en tegens hebben we met elkaar besproken en zorgvuldig afgewogen. Met pijn in ons Carnavalshart hebben wij helaas als bestuur van CV de Vöskes besloten dat Carnaval in het aankomende seizoen 2020/2021 niet doorgaat.

Ook de seizoen-opening 2020/201 die gepland stond op woensdag 11/11 zal geen doorgang vinden.

Op basis van de huidige regels, richtlijnen en beperkingen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zien wij ons genoodzaakt deze beslissing te nemen en hebben wij helaas geen andere keuze.


Dat betekent dat alle door CV de Vöskes georganiseerde activiteiten tot nader bericht zullen worden afgelast. Ook het aftreden van onze Hoogheden zal worden uitgesteld naar een later moment. Zij verdienen het om op een passende manier af te treden, als dank voor hun inzet en betrokkenheid bij Carnaval in het afgelopen seizoen.

Uiteraard blijven we kijken naar mogelijkheden om het gevoel van de Vastenaovend levend te houden. Samen kunnen we hier een eerste aanzet toe doen door op de 11de van de 11de de vlag van de Vöskes buiten te hangen.

Daarnaast bekijken we of we de Revue in digitale vorm kunnen mogelijk maken.


Mochten er ontwikkelingen zijn die Carnaval – wellicht in aangepaste vorm wel mogelijk maken – dan zullen wij natuurlijk naar die mogelijkheden kijken. We zullen alle ontwikkelingen hierover samen op de voet volgen. Maar eerlijk is eerlijk, de vooruitzichten zien er niet erg rooskleurig uit.


Laat ons de momenten uit het afgelopen seizoen in gedachten houden en daarvan genieten, totdat het weer mogelijk is om écht samen Carnaval te vieren. Écht Carnaval vieren zoals het hoort met alle Vöskes, Vössinekes, Vossekeutels en Vossekeutelinnekes samen.


We hadden graag anders besloten, maar gegeven deze omstandigheden kunnen we helaas niet anders. We rekenen op jullie begrip.


Alaaf!
Bestuur CV de Vöskes


Donderdag- 24 september 2020

Carnavalsverenigingen Horst aan de Maas bespreken carnaval 2021

De voorzitters van de carnavalsverenigingen uit Horst aan de Maas bespraken op 23 september met elkaar en de gemeente hoe zij carnaval 2021 inhoud kunnen geven. Vanwege de onzekerheden over de ontwikkeling van de coronapandemie en de maatregelen daartegen, zien de carnavalsverenigingen zich genoodzaakt om carnaval 2021 anders in te vullen. 

De voorzitters van de verenigingen hebben aangegeven dat ze hun verantwoordelijkheid als vereniging moeten nemen. Met pijn in het carnavalshart hebben ze dan ook afgesproken hun besturen/leden voor te zullen stellen komende carnaval geen nieuwe prinsen uit te roepen en hun programma’s daarop aan te passen. Omdat carnaval meer is dan een prins en zijn gevolg, gaat iedere vereniging nader bekijken op welke wijze, passend binnen de regels, carnaval 2021 toch beleefd kan worden in hun dorp. 

Burgemeester Ryan Palmen, die samen met wethouder Han Geurts aanwezig was bij de bespreking reageert: “het vereist moed om zo’n tegen-natuurlijk standpunt in te nemen en terug te leggen bij je achterban. Dat verdient een groot compliment; we weten immers allemaal hoe belangrijk het samen vieren van carnaval in onze dorpen is. Ik snap heel goed hoe moeilijk dit moet zijn en denk ook dat het de beste keuze is, gegeven de omstandigheden van nu. Gelukkig kunnen verenigingen snel schakelen in hun dorp, met bijvoorbeeld de horeca. Als er dan meer ruimte zou komen, weet ik zeker dat er alsnog van alles georganiseerd zal worden”. 

Maandag- 31 augustus 2020

Rommelmarkt afgelast

Vossen en Vossinnen,

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, hebben we helaas geen goed bericht. De ontwikkelingen rondom het Coronavirus, raken ook onze vereniging en beïnvloeden ook het programma voor het aankomende carnavalsseizoen 2020/2021.

Als bestuur hebben we helaas moeten besluiten om dit jaar geen rommelmarkt te organiseren. Door de strenge eisen die gelden op grond van de geldende Noodverordening COVID-19 van de veiligheidsregio Limburg-Noord zien wij als bestuur onvoldoende mogelijkheden om veilig en ook succesvol een rommelmarkt te organiseren.

We denken op dit moment nog na over de invulling van het programma voor het seizoen 2020/2021. Mochten jullie nog creatieve ideeën hiervoor hebben die passen binnen de voorschriften uit de Noodverordening, dan horen wij dat graag.secretariaat@cvdevoskes.nl

Maandag- 29 juni-2020

Wij als carnavalsvereniging zijn momenteel druk in de weer hoe we komend jaar carnaval kunnen en vooral mogen gaan vieren. We willen (voor zover dit kan) met alle mogelijke scenario’s rekening houden.

Het gevoel van carnaval zullen we zo goed als het kan, ook komend seizoen laten voortbestaan. Het allerbelangrijkste voor ons is, en blijft de gezondheid van onze vrijwilligers en carnavalsvierders.

Momenteel zijn we in overleg met de gemeente Horst aan de Maas, en collega verenigingen uit de gemeente over de invulling en mogelijkheden voor carnaval 2020-2021. Uiteraard wordt hierbij gekeken of we bepaalde activiteiten door kunnen laten gaan binnen de richtlijnen van de RIVM en de overheid, en kijken we naar eventuele alternatieven. Door veranderende regelgeving kunnen we op dit moment nog geen besluiten nemen en geen duidelijkheid verstrekken.

Wat we voorop willen stellen is dat we denken in mogelijkheden en niet in beperkingen. Mochten jullie ideeën of voorstellen hebben, dan horen we het graag. Aangezien carnaval samen gevierd wordt, willen we ook samen met jullie bekijken hoe we carnaval 2020-2021 kunnen gaan vieren. Je kunt ons bereiken via de email: secretariaat@cvdevoskes.nl. Of deel je ideeën met één van onze bestuursleden. Alle ideeën /suggesties zijn meer dan welkom.

We hopen dat we net als voorgaande jaren het carnavalsgevoel op een positieve en vooral gezonde wijze voort kunnen zetten.

Eén ding is zeker, het gaat een heel bijzondere carnaval worden.

Bestuur CV De Vöskes 

Dinsdag-03 maart-2020

Lees verder voor het jaarverslag van CV de Voskes

Zondag- 01 maart-2020

Uitnodiging voorjaars ALV (agenda en notulen)

Carnaval 2020

Zo Vossen, Vossinnen, Vossekeutels en Vossekeutelinnekes Carnaval 2020 zit er helaas weer op. Wat was het weer een mooi Carnaval. Wij hebben genoten van jullie aanwezigheid, enthousiasme, inbreng en hulp. Het was gewoon weer een grandioos Carnavalsfeest voor ons allemaal! Carnaval leeft en wordt beleefd in Meerlo en is naast carnaval een prachtig dorpsfeest voor jong en oud!

Minse bedankt!

Minse ontzettend bedankt!!!!

Door ieders inzet en aanwezigheid hebben we ervoor gezorgd dat Carnaval 2020 een fantastisch feest is geworden. Daarom iedereen die een steentje bijgedragen heeft of aanwezig is geweest. Heel, heel hartelijk dank. Natuurlijk hopen we in het volgende Carnavalsseizoen weer op steun en hulp van jullie allemaal.

Optocht

Het enige wat ons dit seizoen nog rest is te vermelden is de uitslag van de Grote Optocht. Vanwege het negatieve advies van de Veiligheidsregio van onze gemeente wegen verwachte harde windvlagen hebben wij als bestuur besloten de Grote Optocht te laten aansluiten/vooraf te laten gaan aan de boerenbruiloftsoptocht op carnavalsdinsdagmiddag. We hebben gelukkig dus toch tijdens de Carnavalsdagen kunnen genieten van een mooie en verzorgde optocht met in totaal 12 deelnemers. We willen alle deelnemers hartelijk bedanken voor hun inzet en mooie, originele en vooral creatieve inbreng en uitvoering.

De uitslag werd als volgt bekendgemaakt door Prins Serge 1e en Prinses Klaartje, Jeugdprinses Rinske, Jeugdadjudante Meike en Jeugdadjudante Yael en Jeugdvorst Nol.

Categorie Jeugd

Naam Onderwerp Plaats / prijs
The Gamers Gamen 1e Prijs
Spookrijders De Spookrijders 2e Prijs
Drubbelkesprins Drubbelkesprins 3e Prijs

Categorie Enkelingen

Naam Onderwerp Plaats / prijs
Nol Disveld Zwaailamp 1e Prijs
De twie-je veugelkes Miljoene ien dizze koffer 2e Prijs

Categorie Groepen Volwassenen

Naam Onderwerp Plaats / prijs
Kamareuj van de Prins en Prines Dikke Mix 1e Prijs
Klank op de Keien Weej hebbe un band mit de Prins en Prinse 2e Prijs

Categorie Wagens

Naam Onderwerp Plaats
VC de Walleys Titanic 1e Prijs
VC Knol en Bear Après Ski 2e Prijs

Aanmoedigingsprijs 2020!

Naam Onderwerp Prijs
Martien van Os Eye (ei) Love Aanmoedigingsprijs 2020!

Tijdens het boerenmoesbal werd Geert Jakobs speciaal in het zonnetje gezet en onderscheiden in de Orde van de Mieëlderse Vos vanwege het leveren van hun jarenlange en trouwe bijdrage aan het aansturen van onze prachtige Jeugdcarnaval in Meerlo gedurende 11 jaar! Geert van harte gefeliciteerd! Het is dik verdiend.

Ook Eric Wijnhoven werd nog even in de spotlight gezet, vanwege zijn bijdrage in de omvorming van carnavalsdinsdag naar het huidige boerenmoesbal. Tot voor 10 jaar geleden was tijdens carnavalsdinsdagavond het carnaval in feite al ten einde, nog voor dat het 24:00 uur was. Nu is dinsdagavond één van de topavonden van onze mooie carnaval in Meerlo. Eric bedankt voor jouw bijdrage, jouw speciale vernoeming is je van harte gegund.

 “Wedden dat ik het kan”

Op carnavalsmaandagmiddag hebben we kunnen genieten van het geweldige “Wedden dat ik het kan”. Er waren diverse weddenschappen en er deden vele grote artiesten mee, Ook de jeugdraadsleden en de Prins, Prinses, Adjudant en raadsleden lieten zich van hun beste kant zien. Wat heeft Mieëldere toch talenten van eigen bodem.

Dankwoord Prins en Adjudanten

Mieelderse minse, weej hòpe dat gillie net zó genote het van de vastenaovend as ós. Weej hebbe prachtige herinneringen gemakt waor weej òllie van harte vur willen bedanke.

Dankjulliewel!

Prins Serge I & Prinses Klaartje

Dankwoord Jeugdprins, Jeugdprinses en Adjudanten

Vossekeutels en Vossekeutelinnekes

Vosse en Vossinne

Weej wille iederiën bedanke vur dun leuke Carnaval, vural: de Jeugdcommissie, de Jeugdraod, Prins Serge, Prinses Klaartje, Boerebruudspaar Roel en Gerry en de Getuuge Ron en Nicole, Soos (saus)prins Max en Adje Dirk, Oppertruuj Daphne, de Stardancers mit al hun groepe, Vorst, Voorzitter en de Groeëte Road en Zilvervos Heidi.

Geert gefeliciteerd mit ow onderscheiding, ge het um verdient,

Wat weej ut allerleukste vonde was dat iederiën lekker gek deej mit de polonaises, dansjes, hosse en fieëste enzovoortt, bedankt vur dizze toffe carnaval.

Jeugprinses Rinske, adjudantes Yael en Meike

Dankwoord Boerenbruudspaar en Getuuge

Wat is dat ontzettend leuk, boerenbruidspaar zijn in Meerlo.

Aangenaam verrast waren we allemaal na het uitkomen, wat we aan kaarten en kleine kunstwerken kregen uit alle hoeken van Meerlo.

Wat ons te wachten stond dachten we wel ongeveer te weten, maar toch is het heel verrassend als je het eenmaal zelf bent.

Samen met Prins Serge, Prinses Klaartje, jeugdprinses Rinske en de adjudanten Meike en Yael kon de carnaval al niet meer stuk.

Trots op ons sociale dorpje, waar we het samen toch maar weer tot een prachtig en gezellig feest hebben gebracht.

Stiekem toch een hele organisatie, en daarom een welgemeend petje af voor de carnavalsvereniging en onze buurt het Vossenhof !

Iedereen hartstikke bedankt voor jullie inzet, aanwezigheid en gezelligheid!!

Ron, Nicole, Roel & Gerry

Haeringschealle

Na het halen van het Askruisje bij Pastoor Ralf Schreiber – ditmaal in Tienray – werd er door de aanwezigen in Soos Merlin nog lang nagepraat over de Carnaval 2020 tijdens het traditionele Haeringschille.

Heeft u foto’s welke interessant kunnen zijn voor de Vossetoeter of voor op de website kunt u ze mailen naar benco@hetnet.nl of admin@cvdevoskes.nl of ze afgeven bij Wilbert Coenders

Donderdag- 27 februari-2020

Zilvervos Meerlo voor Heidi Disveld – de Mulder

Meerlo – Carnavalsvereniging De Vöskes Meerlo heeft op voordracht van de Zilvervoscommissie tijdens de jaarlijkse Revue op 15 februari 2020 de hoogste dorpsonderscheiding, de Zilvervos, uitgereikt aan Heidi Disveld- de Mulder (43).

De bij deze onderscheiding behorende versierselen werden haar overhandigd door Prins Serge I (Coenders) van De Vöskes.

De in Venray geboren Heidi, getrouwd met Alex Disveld, moeder van Mauk (15) en Nol (13) ontving de hoogste dorpsonderscheiding van Meerlo, De Zilvervos, voor haar onmetelijke inzet voor de dorpsgemeenschap Meerlo en daarbuiten.

Heidi kreeg deze hoogste dorpsonderscheiding mede voor haar initiatief om in Meerlo met succes een 24-uurs wandelestafette te houden onder de naam Samenloop voor Hoop.

Door haar immense inzet en bevlogenheid wist zij vele honderden vrijwilligers en deelnemers te mobiliseren voor deze grootse manifestatie ten behoeve van KWF Kankerbestrijding. Van elk gezin was wel iemand actief betrokken bij de maandenlange organisatie en/of bij de uitvoering van dit unieke evenement. Samenloop voor Hoop in het weekend van 25 en 26 mei 2020 werd niet alleen financieel een groot succes voor de kankerbestrijding maar was ook een demonstratie van onderlinge solidariteit in Meerlo. Nooit eerder beleefde Meerlo zo’n groots evenement met een regionale uitstraling. Heidi was het hart van de organisatie.

Naast de organisatie van Samenloop voor Hoop is Heidi onder andere vrijwillig actief bij De Truckrun, de gezamenlijke collecte in Meerlo en diverse dorpsevenementen voor de jeugd en zij verdient daarvoor de Zilvervos.

Openbare algemene vergadering

Op maandag 2 maart 2020 wordt er om 20.00 uur in Café Oud Meerlo de jaarlijkse openbare ledenvergadering gehouden, hiervoor is iedereen van harte uitgenodigd. Hier wordt o.a. carnaval van 2020 geëvalueerd, dus op of aanmerkingen kunnen hier geplaatst worden, we hopen op een grote opkomst. De notulen zijn te downloaden op onze website. Of op te vragen bij het Secretariaat (secretariaat@cvdevoskes.nl).

Zaterdag- 22 februari-2020

Carnavalsoptocht

In verband met de weersomstandigheden hebben we besloten het advies van de gemeente op te volgen. De carnavalsoptocht in Meerlo morgen zondag 23-februari gaat niet door.

In zaal ’t Brugeind zal vanaf 15.00 uur een alternatief programma geboden worden waarin op een ludieke wijze de strijd aangegaan kan worden met het spel ‘ik hald van Mieëldere’. Dit beloofd een hilarische middag te worden waarbij ook diverse lokale acts het podium zullen betreden.

Indien het weer het toelaat zal de optocht aanstaande dinsdag 25-februari samen met de boerebruiloftsoptocht trekken. Opstellen om 13.15 uur (Speelterrein aan de Cocq van Haeftenstraat). Vertrek: 13.41 uur. Informatie over de route volgt zo spoedig mogelijk.

Zondag- 16 februari-2020

Revue

Het afgelopen weekend hebben we kunnen genieten van een revue vol humor, dans en muziek. Twee dagen helemaal uitverkocht, super prestaties van de artiesten het was gewoon in 1 woord Grandioos. Voor de thuisblijvers willen wij zeggen: “U hebt echt wat gemist”. Kom volgend jaar toch eens een keer een bezoek brengen aan deze revue, want het is toch heel bijzonder wat artiesten van eigen bodem kunnen brengen op de bühne DAT ZOU FANTASTISCH ZIJN!!! Het revueteam heeft ons laten genieten van een gevarieerd programma vol humor, muziek, zang en dans. Vrijdagavond werd ook de Klotskop uitgereikt, de eer om deze te ontvangen was dit jaar aan de Marco Vleishouwers. Wilt u weten waarom, vraag het haar gewoon even als je hem met carnaval tegenkomt. CV de Vöskes bedankt iedereen die aan deze prachtige Revue een steentje heeft bijgedragen. Tot volgend jaar!

Vossekeutels en Vossekeutelinnekes,

Drubelkesbal en jeugdmiddag

Op carnavalsmaandag 24 februari is er ‘s-morgens om 10.30 uur tot 12.30 uur voor de kinderen van de peuterspeelzaal en groep 1 tot en met 4 het Drubelkesbal met een 2 optredens van de Stardancers, de uitslag van de kleurwedstrijd en er is een leuke prijs voor de mooist verklede kinderen. Kleurplaat kan ingeleverd worden op school of op de Patrijs 2. Tevens is er voor elk kind een leuk presentje.

‘s-Middags vanaf 14.30u hebben we weer een geweldig programma genaamd “wedden dat ik het kan” met een verrassingsact en disco CV de Vöskes. Voor diegene die een weddenschap willen doen of iets willen playbacken, dansen enz. Zij kunnen dat opgeven bij Anke Voesten, avoesten@hotmail.com. DIT KAN TOT EN MET 21 FEBRUARI 2020, 19:00 uur. Hopelijk zijn jullie weer net zo enthousiast als wij en hebben we weer een zeer grote opkomst. Zie ook het affiche in het klokje van 2 weken geleden!

Carnavalsdagen 2020

Zo Vossen & Vossinnen, Vossekeutels en Vossekeutelinnekes! Carnaval 2020 is aangebroken. Verderop in dit Klokje vind je een publicatie van de optochtroutes en het gehele programma tijdens de Carnavalsdagen. Wij denken ook dit jaar weer een heel leuk en gevarieerd programma te hebben dit jaar. Zo is er op carnavalszaterdag na de jaarlijkse Carnavalsmis en het Antappe bij Café Oud Meerlo, en daarna nog eens in de Soos. In de Soos wordt de avond muzikaal ingevuld door DJ Hitmaestro. Op zondag is DJ Jelle in de zaal en vanaf 20.00u is hij er ook weer voor de jeugd!!! Dit jeugdbal duurt tot 22:30 uur. Op maandagavond in Café Oud Meerlo zorgt Joekskapel Ald Iezer uit Horst voor de muzikale omlijsting. Op dinsdag is er DJ Jelle en een optreden van de nummer 2 van hetLVK 2020 Bjorn en Mieke, en diverse artiesten van eigen bodem. Dus reden genoeg om aan te sluiten bij één of meer activiteiten van Carnaval 2020.

Opgeven voor de Carnavalsoptocht

Nu het Carnavalsseizoen in alle hevigheid losgaat barsten is het ook de hoogste tijd om iets te bedenken voor de Carnavalsoptocht. Weet je een leuk onderwerp voor een groep, wagen of enkeling twijfel dan niet en ga aan de slag. Buiten de gezelligheid tijdens het maken en met Carnaval is er ook nog een leuke prijs mee te winnen. Voor opgave kun je terecht bij Robbert Jacobs 0622976306, Toine Bastiaans 0655991265 of via de mail optocht@cvdevoskes.nl. Of via onze website www.cvdevoskes.nl/web/downloads/ inschrijfformulier optocht.

In verband met de veiligheid van onze kinderen en onze omgeving wordt en mag er tijdens de optocht vanaf dit jaar geen snoep worden gestrooid vanaf de wagens.

Alaaf, Alaaf, Alaaf!

De carnavalsviering van onze basisschool komt al snel dichterbij, namelijk 21 februari is het al zover.

Ook dit jaar zullen we weer onder begeleiding van joeksige muziek in een doldwaze optocht door de straten trekken richting ‘t Brugeind. Prins Koen I, met adjudanten Joris en Nick en jeugdprins Mauk met jeugdprinses Lynn en hun gevolg zullen ook meelopen in deze optocht.

Deze start om 12.30 uur op school en duurt ongeveer tot 13.00 uur.

Ouders zijn van harte uitgenodigd om onderweg in de optocht aan te sluiten, mits zij verkleed zijn.

De route:

* Mgr. Jenneskensstraat

* Hoofdstraat

* Beatrixstraat

* Julianastraat richting ‘t Brugeind

Ziekenbezoek

Ieder jaar is er in het carnavalsprogramma ruimte gereserveerd voor het ziekenbezoek. Weet je iemand in je omgeving die helaas ziek is tijdens de carnavalsdagen en een bezoekje van onze Prins Serge d’n Urste en zijn Prinses Klaartje op prijs stelt. Geef dit dan even door bij onze voorzitter Mauk Wagemans (tel. 0642497761).

Posters

Ook dit jaar hebben we weer posters op A2 formaat laten maken met daarop, het prinselijk paar en adjudant, het jeugdquintet en het boerengezelschap. Deze posters zijn gratis af te halen bij Bakkerij Maison Lambi, Hoofdstraat 31, Meerlo.

Wees er snel bij want OP is OP.

Bus Sleuteloverdracht

Op zondagmorgen met carnaval is de sleuteloverdracht in Horst in de Mèrthal. De gemeente Horst aan de Maas heeft ook dit jaar weer voor bussen gezorgd.

De bus vertrekt op carnavalszondagochtend om 9.15 uur vanaf ’t Brugeind. Om 13:00 uur vertrekt de bus weer vanaf Horst (De Mèrthal) naar Meerlo.

Bij aankomst is er een garderobe mogelijkheid in de tent voor de Mèrthal bezien vanaf de Gasthuisstraat. Daarna gaan wij via rechteringang de Mèrthal in om daar naar de voor ons gereserveerde plaats te gaan.

Het is dit jaar de bedoeling dat alleen de Hoogheden op het podium komen. Andere jaren was het veel te druk op het podium en dat belemmerde een vlotte doorstroming van het programma en het feliciteren van alle hoogheden.

Verkoop Vossetoeter 2020

CornuLX

Na een periode van speculeren werd afgelopen zaterdag eindelijk de eerste opduikwinkel (in goed Nederlands Pop-up store ?) van Meerlo CornLX (Latijn voor Toeter-60) geopend. Klokslag 12.00 uur kwamen de eerste dorpsgenoten in ons lees-, en vertelcafé binnen. De opduikwinkel was geheel in stijl aangekleed met alle 60 edities van de Vossetoeter. De 60ste editie van de Vossetoeter werd tijdens het openingswoord aangeboden aan Prins Serge I. Tijdens de opening vertelde Mister Mieëlderse Revue – Ger Thiesen ondersteund door historisch fotomateriaal over 55 jaar Mieëlderse Revue.

Vanuit CornuLX werd de verkoop van de Vossetoeter gestart. Wegens het enorme succes en de bijna totale leegverkoop is besloten om de winkel om 14.00 uur definitief te sluiten.

Jan en Anny, dank je wel voor jullie gastvrijheid.

PS: Er is nog een beperkt aantal van deze wederom kleurrijke editie van de Vossetoeter verkrijgbaar bij Elektro Kusters en Maison Lambi voor € 5,-.

Openbare algemene vergadering

Op Maandag 2 maart 2020 wordt om 20.30u in Café Oud Meerlo de openbare voorjaarvergadering gehouden. Bij deze is iedereen hiervoor uitgenodigd. Hier wordt ook de carnaval van 2020 geëvalueerd. Eventuele op- of aanmerkingen kunnen hier dan kenbaar gemaakt worden. We hopen op een grote opkomst. Voor de agendapunten zie het klokje van volgende week. De notulen zullen te downloaden zijn op de website. Of zijn op te vragen bij het Secretariaat.

Zondag- 09 februari-2020

Jeugdprinsentreffen Jeugdprinses Rinske, Adjudanten Yael en Meike

Afgelopen vrijdag 7 februari hebben wij het jeugdprinsentreffen 2020 georganiseerd. Dit organisatie van dit treffen was door loting toebedeeld aan onze vereniging. Het was een groots carnavalspektakel. Ons Vossenhol wat voor die gelegenheid omgedoopt tot ware carnavalstempel. Jeugdprinses Rinske met hun adjudanten Yael en Meike en jeugdvorst Nol ontvingen bij deze gelegenheid de jeugdhoogheden en hun gevolg van 26 andere carnavalsverenigingen uit Noord-Limburg. Het was een zeer geslaagde en grandioze carnavalsavond. De organisatie van dit jeugdprinsentreffen was in handen van onze jeugdcommissie die voor deze gelegenheid werd aangevuld met een heuse jeugdprinsentreffencommissie. Met de muzikale ondersteuning van de DJ Jelle hebben we er met zijn allen voor gezorgd dat zij een fantastische avond hebben beleefd. Één die onze aanwezige (collega-)jeugdraadsleden en (collega-)jeugdhoogheden nog lang zullen heugen. Jeugdprinses Rinske met hun adjudanten Yael en Meike en jeugdvorst Nol bedanken iedereen voor hun fantastische aanwezigheid en bijdrage om dit feest mogelijk te maken. Voor de foto’s en mooie herinneringen in beeld en geluid zie onze website en onze pagina’s op Facebook en Instagram.

ATTENTIE – VERKOOP VOSSETOETER ZATERDAG 15 FEBRUARI

Zaterdag 15 februari zullen vanaf 12.30 uur Prins Serge I en Prinses Klaartje, de leden van de Raad van Elf, jeugdprinses Rinske met hun adjudanten Yael en Meike en jeugdvorst Nol en de jeugdraad en enkele oud-Prinsen weer de Vossetoeter verkopen. Om het u gemakkelijk te maken zullen zij hiermee bij u thuis aan huis komen. Nagenoeg alle actuele zaken, leuke verhalen, grappige anekdotes over de Meerlose Carnaval en daarbuiten zijn in de Vossetoeter te lezen en te bekijken. Maar natuurlijk is er ook een terugblik op het afgelopen seizoen met schitterende foto’s. De Vossetoeter is dit jaar in full color! Steun de Carnavalsvereniging en zorg dat u niets mist van al dit nieuws. De Vossetoeter kost

€ 5,-. U kunt de Vossetoeter na 15 februari nog kopen bij bakkerij Maison Lambi en Elektro Kusters. Maar op=op!

Verkleed Voetbal

Op zondag 16 februari a.s. is weer het jaarlijkse verkleed voetbal/korfbal bij SV United op het sportpark De Meulebeek in Wanssum. Aanvang is om 9:45 uur. Samen met de (jeugd)prins en (jeugd)prinses van Meerlo (CV de Vöskes), Wanssum (CV de Wiendbuul) en Blitterswijck (CV de Ruuk) spelen de jeugdspelers onderling wedstrijden. De grote vraag is wie er in de mooiste outfit op het veld staat. Na de wedstrijden zal er nog 12:00 uur gehost worden in de kantine. Toeschouwers/ belangstellenden, aspirant-leden zijn van harte welkom.

Vossekeutels en Vossekeutelinnekes,

Drubelkesbal en jeugdmiddag

Op carnavalsmaandag 24 februari is er ‘s-morgens om 10.30 uur tot 12.30 uur voor de kinderen van de peuterspeelzaal en groep 1 tot en met 4 het Drubelkesbal met een 2 optredens van de Stardancers, de uitslag van de kleurwedstrijd en er is een leuke prijs voor de mooist verklede kinderen. Kleurplaat kan ingeleverd worden op school of op de Patrijs 2. Tevens is er voor elk kind een leuk presentje.

‘s-Middags vanaf 14.30u hebben we weer een geweldig programma genaamd “wedden dat ik het kan” met een verrassingsact en disco CV de Vöskes. Voor diegene die een weddenschap willen doen of iets willen playbacken, dansen enz dat kan opgeven kan bij Anke Voesten,  avoesten@hotmail.com. DIT KAN TOT EN MET 21 FEBRUARI 2020, 19:00 uur. Hopelijk zijn jullie weer net zo enthousiast als wij en hebben we weer een zeer grote opkomst. Zie ook het affiche in het klokje van vorige week!

Opgeven voor de Carnavalsoptocht

Nu het Carnavalsseizoen in alle hevigheid losgaat barsten is het ook de hoogste tijd om iets te bedenken voor de Carnavalsoptocht. Weet je een leuk onderwerp voor een groep, wagen of enkeling twijfel dan niet en ga aan de slag. Buiten de gezelligheid tijdens het maken en met Carnaval is er ook nog een leuke prijs mee te winnen. Voor opgave kun je terecht bij Robbert Jacobs 0622976306, Toine Bastiaans 0655991265 of via de mail optocht@cvdevoskes.nl.

Ziekenbezoek

Ieder jaar is er in het carnavalsprogramma ruimte gereserveerd voor het ziekenbezoek. Weet je iemand in je omgeving die helaas ziek is tijdens de carnavalsdagen en een bezoekje van onze Prins op prijs stelt. Geef dit dan even door bij onze voorzitter Mauk Wagemans (tel. 0642497761).

Prinsentreffen Roermond

Dinsdag 18 februari 2018 gaan we weer met de bus naar het Prinsentreffen in Roermond. De bus is nog niet vol u kunt zich nog opgeven via mail bij: ewijnhoven@ziggo.nl of tel: 690102, MAAR WEES ER SNEL BIJ WANT VOL IS VOL. Kosten 10 € p.p. te betalen in de bus.

Bus Sleuteloverdracht

Op zondagmorgen met carnaval is de sleuteloverdracht in Horst in de Mèrthal. De gemeente heeft ook dit jaar weer voor bussen gezorgd, er zijn nog enkele plaatsen vrij, wie mee wil kan zich aanmelden via mail bij: ewijnhoven@ziggo.nl of tel: 690102. VOL IS VOL.

Maandag 03-februari-2020

Truujenbal

Vrijdag 31 januari jl. vond het Truujenbal plaats in Café Oud Meerlo. Tijdens deze gezellige en te gekke zwets- en kletsavond werd Daphne Slot-Loonen tot Oppertruuj 2020 van CV de Vöskes uitgeroepen. Daphne van harte gefeliciteerd hiermee!

Jeugdprinsenreceptie Jeugdprinses Rinske, Adjudanten Yael en Meike

Afgelopen zondag 2 februari hebben jeugdprinses Rinske met hun adjudanten Yael en Meike en jeugdvorst Nol hun receptie gevierd. Deze receptie werd goed bezocht door familie, vrienden, diverse verenigingen en bekenden. Met de muzikale ondersteuning van de DJ Jelle hebben we er met zijn allen voor gezorgd dat zij een fantastische middag hebben beleefd. Jeugdprinses Rinske met hun adjudanten Yael en Meike en jeugdvorst Nol bedanken iedereen voor hun aanwezigheid en voor de cadeaus die zij hebben mogen ontvangen.

Voorafgaand aan de receptie die middag, werden er ook foto’s gemaakt van alle (jeugd)hoogheden, de (jeugd)raad van 11 van CV de Vöskes.

ATTENTIE – VERKOOP VOSSETOETER ZATERDAG 15 FEBRUARI

Zaterdag 15 februari zullen vanaf 12.30 uur Prins Serge I en Prinses Klaartje, de leden van de Raad van Elf, jeugdprinses Rinske met hun adjudanten Yael en Meike en jeugdvorst Nol en de jeugdraad en enkele oud-Prinsen weer de Vossetoeter verkopen. Om het u gemakkelijk te maken zullen zij hiermee bij u thuis aan huis komen. Nagenoeg alle actuele zaken, leuke verhalen, grappige anekdotes over de Meerlose Carnaval en daarbuiten zijn in de Vossetoeter te lezen en te bekijken. Maar natuurlijk is er ook een terugblik op het afgelopen seizoen met schitterende foto’s. De Vossetoeter is dit jaar in full color! Steun de Carnavalsvereniging en zorg dat u niets mist van al dit nieuws. De Vossetoeter kost € 5,-. U kunt de Vossetoeter na 15 februari nog kopen bij bakkerij Maison Lambi en Elektro Kusters. Maar op=op!

Revue 2020 uitverkocht!

Op vrijdag 24 januari 2020 vond de kaartenverkoop van de Revue 2020 plaats. De verkoop liep fantastisch. Alle kaarten zijn namelijk uitverkocht. De Revue-avonden vinden plaats op 14 en 15 februari aanstaande in het ’t Brugeind.

Verkleed Voetbal

Op zondag 16 februari a.s. is weer het jaarlijkse verkleed voetbal/korfbal bij SV United op het sportpark De Meulebeek in Wanssum. Aanvang is om 9:45 uur. Samen met de (jeugd)prins en (jeugd)prinses van Meerlo (CV de Vöskes), Wanssum (CV de Wiendbuul) en Blitterswijck (CV de Ruuk) spelen de jeugdspelers onderling wedstrijden. De grote vraag is wie er in de mooiste outfit op het veld staat. Na de wedstrijden zal er nog 12:00 uur gehost worden in de kantine. Toeschouwers/ belangstellenden, aspirant-leden zijn van harte welkom.

Opgeven voor de Carnavalsoptocht

Nu het Carnavalsseizoen in alle hevigheid los gaat barsten, is het ook de hoogste tijd om iets te bedenken voor de Carnavalsoptocht. Weet je een leuk onderwerp voor een groep, wagen of enkeling twijfel dan niet en ga aan de slag. Buiten de gezelligheid tijdens het maken en met Carnaval is er ook nog een leuke prijs mee te winnen. Voor opgave kun je terecht bij Robert Jacobs 0622976306, Toine Bastiaans 0655991265 of via de mail optocht@cvdevoskes.nl

Posters

Ook dit jaar hebben we weer posters op A2 formaat laten maken met daarop, het prinselijk paar, het jeugdkwartet en het boerengezelschap. Deze posters zijn gratis af te halen bij Bakkerij Maison Lambi, Hoofdstraat 31, Meerlo.

Wees er snel bij want OP is OP.

Prinsentreffen Roermond

Dinsdag 18 februari 2020 gaan we weer met de bus naar het Prinsentreffen in Roermond. De bus is nog niet vol u kunt zich nog opgeven via mail bij: ewijnhoven@ziggo.nl of tel: 690102, MAAR WEES ER SNEL BIJ WANT VOL IS VOL. Kosten 10 € p.p. te betalen in de bus.

Bus Sleuteloverdracht

Op carnavalszondagmorgen is de sleuteloverdracht in Horst in de Mèrthal. De gemeente heeft ook dit jaar weer voor bussen gezorgd, er zijn nog enkele plaatsen vrij, wie mee wil kan zich aanmelden via mail bij: ewijnhoven@ziggo.nl of tel: 690102. VOL IS VOL.

Vlaggen CV de Vöskes

Verkrijgbaar bij Elektro Kusters, Hoofdstraat 39, Meerlo.

Uw huis verfraaien met een vlag van Carnavalsvereniging de Vöskes, ze zijn weer vol op te koop bij Peters textiel en kosten € 15,-. Koop ze nu want op is op. Want mit de vlag van Carnavalsvereniging de Vöskes ien de top, kan ut mit carnaval nie mer op.

Zondag 26 januari 2020

Prinsenreceptie Prins Serge d’n Urste en Prinses Klaartje

Afgelopen Zaterdag vond de receptie van Prins Serge d’n Urste en Prinses Klaartje plaats. De receptie werd zeer drukbezocht door familie, vrienden, collega’s, verenigingen. De hoogheden werden uitgebreid gefeliciteerd, toegezongen en soms op de hak genomen door de gasten. Ten slotte brachten de Prins en zijn Adjudanten ons hun proclamatie. Zij sloten deze af met hun lijfspreuk: “Vier de vastenaovend mit ôs veurop, dan make we same schik, daor spitse weej ôs op!”

De muzikale omlijsting werd verzorgd door DJ Wim / DJ Frank en niet te vergeten het Horster Joekskapel Ald Iezer. Ook traden de Ald Prinse met hun winnende schlager “Ik bin un Vöske” op.

Met zijn allen hebben we ervoor gezorgd dat dit een onvergetelijke avond voor de Prins en zijn Prinses is geworden. Langs deze weg willen wij Prins Serge d’n Urste en Prinses Klaartje alle gasten en aanwezigen van harte bedanken voor alle cadeaus, voordrachten en felicitaties die zij op deze avond hebben mogen ontvangen.

Revue 2020 uitverkocht!

Op vrijdag 24 januari 2020 vond de kaartenverkoop van de Revue 2020 plaats. De verkoop liep fantastisch. Alle kaarten zijn namelijk uitverkocht.

Truujenbal

Vrijdag 31 januari a.s. is het Truujenbal bij Café Oud Meerlo. Tijdens deze gezellige en te gekke zwets- en kletsavond wordt de nieuwe Oppertruuj uitgeroepen. Dames/Truuje, wie lost Mieke Mooren-Frederix dit jaar af als Oppertruuj? Dat kun je alleen maar als eerste weten als je ernaartoe gaat en meedoet.

Jeugprinsenreceptie Jeugdprinses Rinske en Adjudanten Yael en Meike

Beej de gelègenheid van hun benoeming ás Hieërsers van ut Vossekeutelriek 2020 zulle Jeugdprins Rinske en Adjudanten Yael en Meike hun recepsie halde op zondag 02 februari 2020 van 15:11 tot 16:30 uur ien Café “Oud Meerlo”.

Weej haope ów allemoal te zien, ut wördt vast gezellig as geej der beej kunt zien. Gèr tot dan!

Op dieje middig wurre er vuraf ok foto’s gemakt van alle hoëghede, (jeugd)raod van 11 van CV de Vöskes.

Opgeven voor de Carnavalsoptocht

Nu het Carnavalsseizoen in alle hevigheid los gaat barsten, is het ook de hoogste tijd om iets te bedenken voor de Carnavalsoptocht. Weet je een leuk onderwerp voor een groep, wagen of enkeling twijfel dan niet en ga aan de slag. Buiten de gezelligheid tijdens het maken en met Carnaval is er ook nog een leuke prijs mee te winnen. Voor opgave kun je terecht bij Robert Jacobs 0622976306, Toine Bastiaans 0655991265 of via de mail optocht@cvdevoskes.nl

Posters

Ook dit jaar hebben we weer posters op A2 formaat laten maken met daarop, het prinselijk paar, het jeugdkwartet en het boerengezelschap. Deze posters zijn gratis af te halen bij Bakkerij Maison Lambi, Hoofdstraat 31, Meerlo.

Vlaggen C.V. de Vöskes

Verkrijgbaar bij Elektro Kusters, Hoofdstraat 39, Meerlo

Uw huis verfraaien met een vlag van C.V. de Vöskes, ze zijn weer vol op te koop bij Peters Textiel en kosten €15,00. Koop ze nu want op = op.

“Want mit de Vossevlag ien de top, kan ut mit carnaval nie mer op”

Zondag 19 januari 2020

KAARTVERKOOP REVUE VRIJDAG 24 JANUARI 2020

Kaartverkoop vindt plaats op 1 avond voor leden en niet-leden!!
 
Kaartverkoop voor LEDEN van CV De Vöskes:
van 20.00 tot 21.00 uur in ut Tumpke.
 
Reguliere kaartverkoop:
van 21.00 tot 22.00 uur in ut Tumpke.

Na 3 februari zijn de kaartjes verkrijgbaar bij Elektro Kusters, Hoofdstraat 39 in Meerlo.

VERKOOPVOORWAARDEN:
Verkoop gebeurt op volgorde van binnenkomst.
Kaartjes zijn gebonden aan een stoelnummer, ‘vrije’ plaats keuze tijdens verkoop, wie het eerst komt wie het eerst maalt.
Kosten per revuekaartje voor leden: €7,-.  Max. 2 kaartjes met korting per lid.
Mocht je als lid niet in de gelegenheid zijn om zelf een kaartje te kopen, dan mag iemand anders een kaartje op jouw naam kopen. Naamsvermelding verplicht.
Kosten per revuekaartje voor niet-leden: €8,-.
Maximum 8 kaartjes per persoon.
 

Zaterdag 18 januari 2020

Carnavalsvereniging de Vöskes

Overlijden Reinier Thiesen

Mit verdriet már dankbare herinneringe hebbe weej vernaome dat van ôs is hingegaon Reinier Thiesen (Ald-Prins Reinier I).

Reinier was Prins van de Vöskes ien 1985, en medeoprichter en 20 jaor vurzitter van de Ald Prinse Garde. Vur zien verdienste vur de Mieëlderse gemeenschap kreeg heej ien 2017 de högste dörpsonderscheiding, de Zilvervos.

Weej zulle zien ienzet, betrokkenheid en fijne persoonlijkheid missen.

Weej wensen de familie hieël veul sterkte toe mit dit verlies.

Bestuur, Raod van 11 en Ald-Prinse Garde Carnavalsverieëniging De Vöskes, Mieëldere

Reinier, Hoije wôh!

Prinsenreceptie Prins Serge d’n Urste en Prinses Klaartje

Op zoaterdag 25 jannewari 2020 hálde Prins Serge I en Prinses Klaartje recepsie beej de gelègenheid van hun benoeming as Hieërsers van ut Vossenriek 2020 van 20:11 tot 22:11 uur ien Sport- en Fieëstzalencomplex “ut Brugend” ien Mieëldere.

Geej ziet allemoal van harte uugenuëdigd um doarbeej anwezig te zien! Alaaf!

Verkoop Revuekaarten:

Vrijdag 14 en zaterdag 15 februari 2020 zijn er weer revueavonden. Ook dit jaar zal het revueteam weer de Meerlose gemeenschap op de korrel nemen. Natuurlijk zijn er ook nog een optredens van de Stardancers en enkele andere optredens. Dit staat weer garant voor een avond vol humor, muziek en dans. Reden genoeg dus nog om een kaartje te bemachtigen op vrijdag 24 januari 2020 in Tumpke. De aanvang van de kaartverkoop aan leden is 20:00 uur. De verkoop aan niet-leden vangt aan om 21:00 uur. Ook deze avond wordt opgeluisterd met aangename muziek en borrelhapje. Blijf dus gerust nog even hangen. De opbrengst van deze avond komt toe aan onze vereniging.

Het reglement voor de kaartverkoop vindt u elders in deze uitgave.

Jeugdprinsenreceptie Jeugdprinses Rinske en Adjudanten Yael en Meike

Beej de gelègenheid van hun benoeming ás Hieërsers van ut Vossekeutelriek 2020 zulle Jeugdprinsenreceptie Jeugdprinses Rinske en Adjudanten Yael en Meike hun recepsie halde op zondag 2 februari 2020 van 15:11 tot 16:30 uur ien Café “Oud Meerlo”.

Weej haope ów allemoal te zien, ut wördt vast gezellig as geej der beej kunt zien. Gèr tot dan!

Zondag 11 januari 2020

Jeugdprinses CV de Vöskes Meerlo,

In Meerlo doen ze het dit jaar helemaal anders. In tegenstelling tot voorgaande jaren regeren niet een jeugdprins en jeugdprinses over het Vossenkeutelrijk maar een jeugdprinses met twee adjudanten.

Op het gezellige en drukbezochte jeugdprinsenbal van zaterdag 11 januari jl. werd Rinske Wijnhoven gepresenteerd als Jeugdprinses van de Vossenkeutels uit Meerlo. Jeugdprinses Rinske wordt tijdens haar regeerperiode ter zijde gestaan door haar Adjudanten Yael Jakobs en Meike van de Ven

Het thema van het jeugdprinsenbal was “Chantal blieft Slaope! mit Dylan Hagens”.

Chantal en Dylan waren uitgenodigd om in Meerlo te blijven slapen en het jeugdprinsenbal bij te wonen, waar de nieuwe jeugdprins/jeugdprinses bekend zouden worden gemaakt. Ze liggen op bed en gingen nog even Disney-filmpjes kijken die door jeugdraadsleden zijn gemaakt. In die filmpjes zijn op zoek naar de schoen die de nieuwe prins/prinses zal passen. Het eerste filmpje ging over Roodkapje. Op het einde van de video komt zij met een zilveren sneaker, die ze heeft gevonden in het bos op de bühne. Het tweede filmpje ging over Sneeuwwitje. Zij komt na een aantal avonturen op de bühne met een witte pump. In de derde video stonden Hans en Grietje centraal. Zij vierden carnaval en beleefden diverse avonturen. Grietje kwam uiteindelijk met een regenlaars op de bühne. Het vierde en laatste filmpje ging over Rapunzel. Zij kwam na diverse avonturen met een slipper op de bühne. De vijf sprookjesfiguren pasten het schoeisel dat ze hadden gevonden. Maar geen enkele paste, wat nu?

Van achteruit de zaal kwam uit de mist een “koets” naar de bühne. Hieruit stapten Jeugdprinses Rinske en haar adjudanten Yael en Meike.

Aan het begin van de avond werd er afscheid genomen van de het oude Prinselijk jeugdpaar Mauk en Lynn en hun Adjudanten Nikki, Lotte en Maud.

Ook waren er op deze avond spetterende optredens te beleven van de Stardancers.

Onder het motto “Mit deez drie vrollie veurop, zette weej ut Vossehol op ziene kop!” houden jeugdprinses Rinske en haar adjudanten Yael en Meike receptie op zondagmiddag 2 februari in Café Oud Meerlo van 15:11 tot 16:30 uur.

Zondag 05 januari 2020

Prins carnaval en boerenbruidspaar 2020:

Tijdens het prinsenbal van zaterdag 4 januari jl. is Prins Serge dun Urste (prins Serge Coenders 1ste) uitgeroepen tot Prins en Prinses Carnaval 2020 van CV de Vöskes uit Meerlo. Hij is de 73ste Prins van CV de Vöskes. Prins Serge zal tijdens zijn regeerperiode bijgestaan worden door zijn Prinses Klaartje. In een persiflage op de tekenfilm Aladdin en de wonderlamp lag Vorst Reynaert VI, Bart Kerstjens te dromen op zijn bank. Er flitste hem beelden door zijn gedachten over de Prinsenbals van de afgelopen jaren. Hij zweefde als een soort van Aladdin op zijn bekende kleedje boven ons pittoresk mooie Meerlo. De Vorst droomde en schrok! Oei vergeten een Prins te zoeken. Hij hoopte op een wonder. Zijn wonder leek uit te komen, doordat er plotseling een wonderlamp landde in zijn achtertuin. De Vorst pakte hem op en begon er overheen te wrijven in de hoop dat het wonder zou gaan geschieden. Maar niks hoor, het wonder bleef uit. Hij ging met de wonderlamp (eigenlijk een fluitketel) naar Peggy van Elektro Kusters. Hij kon hem daar gelukkig inruilen voor een “echte” wonderlamp. Thuis aangekomen begon de Vorst te wrijven over de echte wonderlamp. En jawel daar verscheen de geest (Martijn Mooren, red. Haas). Vorst Bart mocht 3 wensen doen. Als eerste wenste hij dat de geest op zoek ging naar een nieuwe Prins Carnaval 2020. De nieuwe Prins moet goed polonaise kunnen lopen. De geest kwam met een kandidaat-prins. Maar nee, dat was een oud-prins. Vorst Bart wreef nog maar eens een keer over de wonderlamp en de geest kwam weer tevoorschijn. De Vorst zoekt een nieuwe Prins die goed kan praten. De geest ging aan de slag, maar kwam met oud-prins Koen d’n Urste en oud-prins Wilbert d’n Urste opdagen. Nee, nee dat ging ook niet. Weer nam Vorst Bart de wonderlamp erbij en begon er als een malle over te wrijven. Het moest deze keer lukken want het was zijn laatste wens. De geest kwam weer uit de wonderlamp en kreeg te horen dat hij op zoek moest naar een nieuwe Prins Carnaval voor de Mieëlderse Vöskes die ook wel een gebakken eitje lust.

De geest was bijna teneinde raad. Een aantal namen van kandidaat-prinsen passeerden de revue. Daar stond de naam van de nieuwe Prins Carnaval niet tussen! Maar als een wonder en alsof sprookjes bestaan, verscheen daar plotseling de nieuwe Prins Carnaval 2020 van CV de Vöskes op de bühne.

Prins Serge (47 jaar) is geboren en opgegroeid in Meerlo in de Christinastraat en op het Speelterrein (Christinastroat / ut Speulterrein) en is zoon van Jan (van Coenders Frens) en Henny Coenders. Prins Serge I is leidinggevende bakkerij van beroep. Zijn hobby’s zijn muziek luisteren en lezen. Prinses Klaartje (44 jaar) is geboren en opgegroeid in Oirlo. Klaartje is dochter van oud-Prins Frans d’n Twedde en José van den Broek. Klaartje is coach vaktechniek voor de salons van Huizenaar Kappers. Dit trio gaat namens onze vereniging dit jaar voorop tijdens het carnaval met als motto Vier de vastenaovend mit os veurop, dan make we same schik, daor spitse weej ôs op!”.

De Prins en zijn Prinses wordt op zaterdag 25 januari 2020 een receptie aangeboden in sport- en feestzalencentrum “‘t Brugeind” van 20.11 uur tot 22.11 uur.

Eerder deze avond werd door het buurtschap “’t Vossenhof” het boerenbruidspaar 2020 gepresenteerd. Roel Cox van Ger en Rieky uit de Julianastraat en Gerry van Gerrit en Annie van het Broek uit het Pieëlhazeriek. (Roel en Gerry Cox, Van Myrlaerstraat) met hun getuigen Ron van Hay en Greet van de Hei en Nicole van Sjaak en Ria Deenen uit de Christinastraat

(Ron Denissen, Van Myrlaerstraat en Nicole Deenen, De Hoofdstraat).

Het vorige boerenbruidspaar en hun getuigen van buurtschap ‘t Vossenhof ging in een film opzoek naar een nieuw boerenbruidspaar voor 2020. Maar dat viel nog niet mee. Overal waar zij aanbelden, kwamen er van de bezochte kandidaten steeds weer redenen om niet te kunnen. Dan maar werven onder oud-Meerlonaren buiten het dorp. Geen dorp uit de oude gemeente Meerlo-Wanssum werd overgeslagen. Deze oud-Meerlonaren reageerden soms enthousiast en vereerd maar enkelen ook verontwaardigd. Ook hier kwamen echter opnieuw bezwaren om het boerenbruidspaar 2020 niet te kunnen worden. Moe van de zoektocht gingen het vorige boerenbruidspaar van ’t Vosssenhof en hun getuigen thuis aan de koffie. Onder het genot van deze inspirerende koffie met kuchen, kreeg getuige Toine het lumineuze idee om dan het boerenbruidspaar en hun getuigen voor 2020 te gaan zoeken op Marktplaats. Alsof wonderen nog bestaan, wordt daar het “boerenbruidspaar 2020” van CV de Vöskes gevonden, Roel en Gerry Cox (Van Myrlaerstraat). Aansluitend maakte het kersverse boerenbruidspaar hun getuigen bekend, Ron Denissen, Van Myrlaerstraat en Nicole Deenen, Hoofdstraat.

Zij zullen zich gaan verloven op carnavalsmaandag in Café Oud Meerlo en in de onecht worden verbonden op carnavalsdinsdag om 14:49 uur op het pleintje bij het voormalige gemeentehuis, waarna de bruiloft is in zaal ’t Brugeind.

Voorafgaand aan het uitkomen van de Prins en Boerenbruidspaar was de strijd om de titel Carnavalsschlager 2020 losgebroken. Het was erg spannend er waren 3 goede schlagers en na het tellen van de punten van de vakjury en de publieksjury bleek dat De Pilmussen als 3e geëindigd waren, Net Nie!!! 2e en de Ald Prinse als winnaar werden uitgeroepen met het nummer “Ik bin een Vöske”. Zij kregen de Wisseltrofee uitgereikt van Prins Serge den Urste. De titel van het winnende liedje is ook het thema van de Carnavalsmis op carnavalszaterdag 22 februari 2020. Langs deze weg willen wij Prins Serge I zijn Prinses Klaartje, het boerenbruidspaar Roel en Gerry Cox en de winnaars van de Carnavalsschlager van ganser harte feliciteren en de overige deelnemers van de Liedjesavond bedanken voor hun deelname aan deze avond. Hopelijk kunnen wij volgend jaar weer rekenen op jullie deelname aan het Prinsenbal/Liedjesavond.

Woensdag 30 december 2019

Prinsenbal/Liedjesavond

Zaterdag 4 januari a.s. is er het Prinsenbal / Liedjesavond in zaal ‘t Brugeind. Tijdens deze avond zullen Prins Koen I en Adjudanten Joris en Nick aftreden en de scepter overdragen aan Prins Carnaval 2020??!!

We nemen deze avond ook afscheid van het boerenbruidspaar van het buurtschap “Het Dorp” Thomas Martens van meester Bart en Fien uit de Christinastraat en Gabriëlle van Chris en Kit van de Snèjer uit Den Bogerd (Thomas en Gabriëlle Martens, Hoofdstraat) met hun getuigen Pieter Kusters van Piet van de Smid en Jo van de Mgr. Jennekensstraat en Peggy, de bakkersdochter van Pierre en Tiny uit het ’t Pieëlhazeriek (Pieter en Peggy Kusters, Hoofdstraat).

Buurt ‘t Vossenhof zal op spectaculaire wijze het nieuwe boerenbruidspaar voor 2020 presenteren. Vanaf 20.00 uur strijden er 3 groepen om de titel “Carnavalsschlager 2020” en de hieraan verbonden wisseltrofee. U ziet het wordt een bomvolle avond waar veel te zien is en te horen zal zijn, dus kom allemaal naar Zaal ’t Brugeind / ‘t Vossehol en feest mee met de nieuwe hoogwaardigheidsbekleders van Carnaval 2020!!

LET OP: Deze avond heeft dezelfde programmering als vorig jaar! We beginnen om 20.30 uur met de liedjes daarna zullen zowel het boerenbruidspaar en de prins aftreden waarna rond 21.30 uur wordt gestart met het uitkomen van Het Boerenbruidspaar en rond 22.00 uur met het uitkomen van De Prins. Nadat alle hoogwaardigheidsbekleders van dit jaar gepresenteerd zijn, worden de carnavalsschlagers nog een keer ten gehore gebracht. Hierna zal het winnende ‘Carnavalsschlager 2020” bekend zal worden gemaakt. Tussendoor zullen er diverse optredens zijn van de Stardancers!

Jeugdprinsenbal

Op zaterdag 11 januari 2020 is het Jeugdprinsenbal. Deze avond heeft het thema “Chantal blijft slapen” en begint om 18.45 uur in zaal ’t Brugeind. Op deze avond zullen jeugdprins Mauk Disveld en Jeugdprinses Lynn tezamen met hun jeugdadjudanten Nikki Kusters, Lotte Vissers en Maud Rutten aftreden. Later op de avond zal de nieuwe Jeugdprins van de Vossekeutels uit Meerlo worden gepresenteerd. De jeugdvorst is Nol Disveld. Het belooft een spectaculaire en gezellige avond te worden, dus kom ook dan allen naar ut Vossehol in ’t Brugeind.

Verkoop Revuekaarten:

Vrijdag 14 en zaterdag 15 februari 2020 zijn er weer de revueavonden. Ook dit jaar zal het revue-team weer de Meerlose gemeenschap op de korrel nemen. Natuurlijk zijn er ook nog optredens van de Stardancers, en enkele andere artiesten. Dit staat weer garant voor een avond vol humor, muziek en dans! Reden genoeg dus om een kaartje te bemachtigen.

Ook dit jaar is de verkoop op stoelnummer we hebben daarom 1 verkoopmoment namelijk:

Kaartverkoop voor LEDEN van CV De Vöskes:

Vrijdag 24 januari 2020 van 20.00 tot 21.00 uur voor leden en na 21:00 uur voor niet-leden in ut Tumpke

Noteer deze datum alvast in uw agenda. Ook deze avond zal gezellig ingekleed worden met muziek.

Vlaggen C.V. de Vöskes

Verkrijgbaar bij Elektro Kusters, Hoofdstraat 39, Meerlo

Uw huis verfraaien met een vlag van C.V. de Vöskes, ze zijn weer vol op te koop bij Elektro Kusters en kosten €15,00. Koop ze nu want “op is op”.

“Want mit de Vossevlag ien de top, kan ut mit carnaval nie mer op”

Met vriendelijke groet,

Secr. Frank van de Ven

Maandag 18 november 2019

Opening carnavalsseizoen

Het carnavalsseizoen is weer geopend. Maandag d’n 11e van d’n 11e werd het seizoen 2019-2020 officieel geopend bij het Vossemonument middels enkele woorden van prins Koen d’n Urste en Vorst Reynaart VI. Daarna klonk het Limburgs volkslied over het Raadhuisplein. Dit werd gevolgd door het hijsen van de carnavalsvlag. Een uurtje daarvoor hielden we onze algemene ledenvergadering van het najaar. Hierin werden onder andere twee nieuwe Raad-van-11-leden verwelkomd. Aansluitend werd er nog een heel gezellig feest gebouwd met muzikale ondersteuning van DJ Wim en DJ Frank en een optreden van De Ald Prinse. Het was ondanks dat d’n 11de van d’n 11de dit jaar op maandag viel erg gezellig. Allen hartelijk dank voor jullie medewerking aan deze geslaagde avond.

Liedjes 2019/2020

Het is weer zo ver de liedjes voor de carnavalsschlagers 2019/2020 kunnen weer uit de kast. We zijn op zoek naar groepen, duo’s, solisten en eenieder die hier een bijdrage aan wil leveren. Als er eventueel mensen zijn die op zoek zijn naar muziek, de muziekcommissie kan u tips geven waar u terecht kunt voor goede muziek. Laat uw stem klinken op de liedjesavond van 4 januari 2020 en doe mee. Opgeven en informatie: Frank Thijssen 06-13273022.

Revue

De revue wordt dit seizoen gehouden op vrijdag 14 en zaterdag 15 februari 2020. Natuurlijk is er weer ons revueteam dat het grootste gedeelte van deze avond zal vullen. Zijn er echter andere artiesten die graag hun kunnen op de planken zouden brengen, dan kunt u meedoen aan deze editie van de revue. U dient zich dan aan te melden voor 1 december aanstaande per

e-mail secretariaat@cvdevoskes.nl of per telefoon 698205.

Vlaggen

Ook dit jaar zijn ze weer te koop de Vlaggen van CV De Vöskes, De vlaggen zijn vanaf dit seizoen te koop bij Elektro Kusters, Hoofdstraat 39, Meerlo. Een vlag kost €15.

Wat is Mieëldere toch moi, als we mit Carnaval allemaol de Vossevlag ien de top hijsen!

Maandag 4-november 2019

Seizoensopening/ ledenvergadering

Binnenkort is het zover, “Den 11e van den 11e”. Ook wel genoemd Ald op Neej! Dit heugelijke feit gaan we vieren. Op maandag den 11e van den 11e het carnavalsseizoen te openen bij het Vossemonument. We starten echter eerst met de algemene ledenvergadering (agenda en notulen zijn binnenkort te vinden op de site), dit zal zijn om 19.11 uur. Daarna zal om 20.11 uur het seizoen geopend worden bij het Vossemonument. Daarna gaan we een geweldig feest bouwen met muzikale ondersteuning van DJ’s Wim en Frank en diverse artiesten die hun schlager van afgelopen seizoen ten gehore brengen. Komt u allen naar Café Oud Meerlo en laten we er een gezellig feest van maken!

Liedjes 2020

Het is weer zo ver, de liedjes voor de schlagers van 2020 kunnen weer uit de kast. We zijn op zoek naar groepen, duo’s, solisten en eenieder die hier een bijdrage aan wil leveren. Als er eventueel mensen zijn die op zoek zijn naar muziek, wij kunnen je tips geven waar je terecht kunt voor de muziek.

Laat je stem klinken op de liedjesavond van 4 januari 2020 en doe mee! Hoe meer artiesten hoe meer vreugd! Breng jij of brengen jullie de winnende carnavalsschlager 2020 op de bühne?

Het liedje met muziek dienen voor 1 december 2019 ingeleverd te zijn.

Opgeven en informatie:

Frank Thijssen 0613273022 

Voor verdere informatie en reglement: www.cvdevoskes.nl

Revue

De revue wordt komend seizoen gehouden Op vrijdag 14 en zaterdag 15 februari 2020. Natuurlijk is er weer ons revueteam welk het grootste gedeelte van deze avond zal vullen. Zijn er echter andere artiesten die graag hun kunnen op de planken zouden brengen, dan kun je meedoen aan deze editie van de revue. Je kunt je aanmelden voor 1 december 2019 per email: secretariaat@cvdevoskes.nl of per telefoon 698205. Voor meer info kijk op www.cvdevoskes.nl.

Maandag 07 oktober 2019

Minse Bedankt!

De rommelmarkt is dit jaar wederom succesvol verlopen. We hadden ook dit jaar weer voldoende goederen opgehaald met voor elk wat wils. Met een fantastisch team van ruim 60 personen hebben we velen mensen gelukkig kunnen maken. Van de 421 bezoekers gingen de meeste wel met iets naar huis. Wij willen dan ook iedereen bedanken die op een of andere manier heeft bijgedragen aan het welslagen van de inmiddels 25e rommelmarkt.

Nogmaals iedereen heel hartelijk bedankt voor uw inzet, hulp en bijdrage! P.S. heeft u nog op of aanmerkingen of suggesties dan kunt u deze mailen naar Mauk Wagemans, maukwagemans@gmail.com

Maandag 07 oktober 2019

Carnavalsschlager/Liedjesavond 2019/2020

Het is weer zo ver de liedjes voor de slagers van 2020 kunnen weer uit de kast. We zijn op zoek naar groepen, duo’s, solisten, en eenieder die hier een bijdragen aan wil leveren. Als er eventueel deelnemers zijn, die op zoek zijn naar muziek. Wij kunnen u tips geven en waar je terecht kunt voor (een goede kwaliteit) muziek. Laat uw stem klinken op de liedjesavond van 4 januari 2020 en doe mee. Liedje en muziek dienen voor 1 december a.s. ingeleverd te zijn! Opgeven en informatie: Frank Thijssen, 0613273022. Voor verdere informatie en reglement: www.cvdevoskes.nl

Maandag 30 september 2019

Zondag 6 oktober 2019 houdt de carnavalsvereniging De Vöskes voor de vijfentwintigste maal haar jaarlijkse rommelmarkt in sport & zalencomplex “’t Brugeind”.

Te koop vele brocante en vintage-spulletjes voor een mooie prijs. De naam rommelmarkt moet men dus niet letterlijk nemen. De Meerlose rommelmarkt staat bekend als een goed uit gesorteerde markt van tweedehands spullen in de regio. Zo zijn alle elektrische apparaten uitgetest.

Steeds meer bezoekers vinden de Meerlose markt. De carnavalsvereniging heeft dan ook de beschikking over twee grote zalen, waar alle goederen overzichtelijk uitgestald staan. Ook dit jaar kan de bezoeker rekenen op een keur van artikelen zoals op de volgende afdelingen te koop aangeboden worden: Computers, printers, tv’s, boeken, puzzels, kinderspeelgoed, brocante en vintage-spulletjes, muziekinstrumenten, lampen, fietsen, huishoudelijke artikelen, klein meubel, audioapparatuur, snuisterijen, curiosa en nog veel meer waardevolle artikelen.

Meer dan de moeite waard voor liefhebbers, verzamelaars of gewoon mensen die op zoek zijn naar iets unieks, om gezellig een middag te komen funshoppen, met meer dan 1.000 koopjes voor vaak vriendelijke prijzen. Er is voor iedereen wat wils. Bieden en loven, dat is het spel tussen koper en verkoper. Maar uiteindelijk zijn beide partijen tevreden zijn. Wie weet vind je hier het koopje van je leven. Nieuwsgierig?

Om 13.00 uur gaat de zaal open voor het kopen van kleine artikelen. Rond 14.00 uur start de verkoop bij opbod, waarbij de waardevolle goederen de hamer passeren. Het einde van de markt is om 16.00 uur.

Zondag 18 augustus 2019

Ook dit jaar zal weer de welbekende rommelmarkt georganiseerd worden door CV de Voskes. Ophalen van de spullen zullen we doen op zaterdag 05 oktober in de ochtend. Dus begin langzaam met het opruimen van kasten en de zolder. Wij zijn er blij mee. De rommelmarkt zelf zal gehouden worden op zondag 06 oktober.

De schoenen en textiel actie komt er weer aan!! Dus begin vast met de kast opruimen en zet de zak met kleding/schoenen klaar.

Zaterdag 13 april 2019

Als u het textiel (kleding, lakens, dekens, enz.)  en/of schoenen in gesloten zak of tas aan de straat zet, halen wij het vanaf 13.00 op.

Nieuws 10-maart 2019

Zo Vossen, Vossinnen, Vossekeutels en Vossekeutelinnekes Carnaval 2019 zit er helaas weer op. Wat was het weer een geweldige Carnaval. Wij hebben genoten van jullie aanwezigheid, enthousiasme en inbreng. Het was gewoon weer een grandioos Carnavalsfeest voor ons allemaal! Carnaval leeft in Meerlo en is naast carnaval een prachtig dorpsevenement voor jong en oud!

Minse ontzettend bedankt!!!!

Door ieders inzet en aanwezigheid hebben we ervoor gezorgd dat Carnaval 2019 een fantastisch feest is geworden. Daarom iedereen die een steentje bijgedragen heeft of aanwezig is geweest. Heel, heel hartelijk dank. Natuurlijk hopen we in het volgende Carnavalsseizoen weer op steun van jullie allemaal.

Optocht

Het enige wat ons dit seizoen nog rest is te vermelden hoe de uitslag was van de optocht was. Tijdens de Carnavalsdagen hebben we op zondag kunnen genieten van een mooie en verzorgde optocht met in totaal 14 deelnemers. Alle deelnemers willen we bedanken voor hun inzet en mooie, originele en vooral creatieve inbreng en uitvoering.

De uitslag werd bekendgemaakt door Prins Koen 1e, Adjudanten Joris Gooren en Nick Arts:

Categorie Enkelingen

Naam Onderwerp Plaats/prijs
De twie-je veugelkes Weej sloan nurges op 1e Prijs

Categorie Groepen Volwassenen

Naam Onderwerp Prijs
D’n Huushald Hofleverancier van de Vöskes 1e Prijs
Klank op de Keien De buxusmot vreet gans Mieëldere
kapot
2e Prijs
Vrollie vd Road Zomercarnaval 3e Prijs

Categorie Wagens

Naam Onderwerp Plaats/prijs
VC de Walleys Boer zoekt Vrouw 1e Prijs
VC Knol en Bear Smurfen en Smurfinnen, Carnaval gaat weer beginnen 2e Prijs
VC Wagenbouw Mieëldere Après Ski 3e Prijs

De prijzen voor de jeugd werden als volgt bekendgemaakt door jeugdprins Mauk en jeugdprinses Lynn en jeugdvorst Nol:

Categorie Jeugd

Naam Onderwerp Plaats/prijs
De Zuute Megjes Snoep en ijs 1e Prijs
Dak Doeve Dak Doeve 2e Prijs
De bus DJ’s Weej make muziek vur ‘t Vosseriek 3e Prijs

Aanmoedigingsprijs 2019!

Naam Onderwerp Prijs
De Megjes van de FBI Weej zien de megjes van de FBI, lustte geej een stukske vlaai Aanmoedigingsprijs 2019!

“Wedden dat ik het kan”

Op carnavalsmaandagmiddag hebben we kunnen genieten van het geweldige “Wedden dat ik het kan”. Er waren diverse weddenschappen en er deden vele grote artiesten mee, Ook de jeugdraadsleden en de Prins, Prinses, Adjudant en raadsleden lieten zich van hun beste kant zien. Wat heeft Mieëldere toch talenten van eigen bodem.

Dankwoord Prins en Adjudanten

Mieëlderse Vossen!!

Wat hebben wej “Prins Koen I en adjudanten Joris & Nick” toch genoten van dees 4 daag mit de carnaval. Wat een feest!

Van het antappe ien de café en ien de soos, van d’n optocht tot an de verloving en van de trouwerij tot an de boerenbruiloft s’avonds ien ut Brugeind. Wat waren het geweldige daag.

Wej zien trots dat wej hier beej vurop hebben meuge goan.

Mar dat hebbe we zeker nie allien kunnen doen, darum willen wej ger iedereen bedanke die hier an hebben mit gedoan.

We hebben genoten van enne prachtige Carnaval!

Alaaf!!

Prins Koen d’n Urste en Adjudanten Joris Gooren en Nick Arts

Dankwoord Jeugdprins, Jeugdprinses en Adjudanten

Vossekeutels en Vossekeutelinnekes!!

Wat hebbe weej ut super gehad dizze carnaval en wat is t joammer dat ut al wer vurbeej is. Drie daag zien veul te kort. Ger willen weej iederieën bedanke die op os receptie is gewest, die mit os ien de polonaise het geloepe, eigenlijk gewoen iederieën die mit os gefieëst het mit dees daag.

Speciaal wille weej prins Koen en adjudanten Joris en Nick bedanke, die same mit os vurop hebbe geloepen, Maar ok de jeugdcommissie en os elders die zurgde dat alles goed geregeld wier.

Weej kieke terug op enne te gekke carnaval en kieke alwer uut noar de carnaval van 2020.

Alaaf!

Prins Mauk, Prinses Lynn en de adjes Lotte, Nikki en Maud

Dankwoord Boerenbruudspaar en Getuuge

Beste Minse,

Wat een moiie brulluft hebben weej gehad zeg! Weej willen iederieën bedanke dat gillie er mit zoveul wart op dizze zonnige dag. Bedankt vur alle kaarten, cadeau’s, felicitaties en moiie woorden. Bedankt buurt ’t Dörp, bedankt familie, vrienden en alle Vöskes en Vössinekes. En bedankt de caranavalsvereniging de Vöskes die zoveul werk verzette om d’r ieder joar wer zo’n fiëst van te máke. Het was werkelijk prachtig!!!!

Boerenbruudspaar Gabriëlle en Thomas en Getuuge Peggy en Pieter

Haeringschealle

Na het halen van het Askruisje bij Pastoor Ruud Verheggen werd er door de aanwezigen in Soos Merlin nog nagepraat over de Carnaval 2019 tijdens het traditionele Haeringschille.

Foto’s carnaval 2019

Heeft u foto’s welke interessant kunnen zijn voor de Vossetoeter of voor op de website kunt u ze mailen naar benco@hetnet.nl of admin@cvdevoskes.nl of ze afgeven bij Wilbert Coenders.

Nieuws 05-maart 2019

Openbare algemene vergadering
Op maandag 11 maart 2019 wordt er om 20.30 uur in Café Oud Meerlo de jaarlijkse openbare ledenvergadering gehouden, hiervoor is iedereen van harte uitgenodigd. Hier wordt o.a. de carnaval van 2019 geëvalueerd, dus op of aanmerkingen kunnen hier geplaatst worden, we hopen op een grote
opkomst. De notulen zijn via de volgende link te downloaden. Of op te vragen bij het Secretariaat (secretariaat@cvdevoskes.nl). De agenda is te downloaden via de volgende link.

Nieuws 02-maart 2019N

Zilvervos voor echtpaar
Jan en Lenie van Dijk

Meerlo – Het echtpaar Jan en Lenie van Dijk heeft de hoogste dorpsonderscheiding van CV De Vöskes Meerlo gekregen: de Zilvervos. Zij kregen deze vanwege hun vele vrijwilligerswerk door de jaren heen voor de dorps- en parochie gemeenschap Meerlo in de breedste zin van het woord.

Het in de Randstad geboren echtpaar woont alweer veertig jaar in Meerlo en heeft zich van begin af aan actief voor het dorp ingezet. Voor kerk en samenleving. De hoge onderscheiding werd hun tot grote verrassing uitgereikt door Prins Koen op het einde van de traditionele carnavalsmis op zaterdagavond in de parochiekerk van Meerlo.

Het echtpaar is zeer actief bij Noaberzorgpunt Meerlo; Jan als bestuurslid en leider van de klussendienst en Lenie als creatieve vrijwilliger op allerlei fronten o.a. de samenwerking met de basisschool. Achter de schermen doen zij veel voor de medemens in het dorp.  Als vrijwilligster heeft Lenie de coördinatie binnen Proteion daar waar het gaat om vrijwilligers bij dementerende dorpsgenoten.

Beiden zijn ze vrijwilliger bij de parochie St. Joannes de Doper als lector en bij de avondwakes. Lenie is vooral betrokken bij het jeugdwerk voor de parochie en actief bij de Kindernevendiensten en Gezinsmiscomité. Daar is zij ook vaak het creatieve brein. Tenslotte is Jan lid van de Coördinatiegroep van de parochie, die ontstaan is nadat de parochie overgegaan is in de grote federatie. “Het zijn gouden handen in onze gemeenschap”, zegt pastoor Verheggen in een reactie op de onderscheiding.

Jan is verder al vele jaren actief lid van het Meerlo’s Gemengd Koor waar hij ook geregeld het woord voert bij bijzondere gebeurtenissen. Verder is hij als gids betrokken bij het Limburgs Landschap waar hij rondleidingen verzorgt. En Jan is vrijwilliger bij het Horster Landschap waar hij o.a. bijzondere landschappen inventariseert.

Nieuws 25-februari 2019

Revue
Het afgelopen weekend hebben we kunnen genieten van een revue vol humor, dans en muziek. Twee dagen bijna helemaal uitverkocht, super prestaties van de artiesten het was gewoon in 1 woord Fantastisch. Voor de thuisblijvers willen wij zeggen: “U hebt echt wat gemist”. Kom volgend jaar
toch eens een keer een bezoek brengen aan deze revue, want het is toch heel bijzonder wat artiesten van eigen bodem kunnen brengen op de bühne GEWELDIG!!!

Vrijdagavond werd ook de Klotskop
uitgereikt, de eer om deze te ontvangen was dit jaar aan de Oppertruuj van vorig jaar Fiana Smits-Michels. Wilt u weten waarom, vraag het haar gewoon even als je haar met carnaval tegenkomt.

Op zaterdag is boerenbruid Gabriëlle Martens-Volleberg extra in het zonnetje gezet en onderscheiden met de Ieëre Vos vanwege haar 22-jarige trouwe deelname aan het team van de Revue! Gabriëlle via deze weg nogmaals van harte gefeliciteerd.

C.V. de Vöskes bedankt iedereen die aan deze prachtige Revue
een steentje heeft bijgedragen.

Vossekeutels en Vossekeutelinnekes
Drubelkesbal en jeugdmiddag “Wedden dat ik het kan”
Op maandag 4 maart is er ‘s-morgens om 10.30 uur tot 12.30 uur voor de kinderen van de peuterspeelzaal en groep 1 tot en met 4 het Drubelkesbal met een 2 optredens van de Stardancers, de uitslag van de kleurwedstrijd, en er is een leuke prijs voor de mooist verklede kinderen. Kleurplaat kan
ingeleverd worden op school of op de Patrijs 5. Tevens is er voor elk kind een leuk presentje.
‘s-Middags vanaf 14.30 uur hebben we weer een geweldig programma genaamd “Wedden dat ik het kan” met een verrassingsact en disco CV de Vöskes. Voor diegene die een weddenschap willen doen of iets willen playbacken, dansen enz. dat kan opgeven kan bij Anke Voesten, avoesten@hotmail.com.
DIT KAN TOT EN MET VRIJDAG 1 MAART 12:00 UUR. Hopelijk zijn jullie weer net zo enthousiast als wij en hebben we net als voorgaande jaren weer een zeer grote opkomst. Zie ook de poster van dit evenement elders in deze uitgave en natuurlijk op social media.

Carnavalsdagen 2019
Zo Vossen, Vossinnen, Vossekeutels en Vossekeutelinnekes! Carnaval is aangebroken. Verderop in dit Klokje vind je een publicatie van de optochtroutes en het gehele programma tijdens de Carnavalsdagen. Wij denken ook dit jaar weer een heel leuk en gevarieerd programma te hebben. Zo is er op carnavalszaterdag na de jaarlijkse Carnavalsmis het Antappe bij Café Oud Meerlo, en daarna nog eens in de Soos. In de Soos wordt de avond muzikaal ingevuld door Feest DJ Robin.
Op zondag na de optocht is DJ Jelle in de zaal en vanaf 20.00u is hij er ook weer voor de jeugd!!!

Op maandagavond in Café Oud Meerlo zorgt Joekskapel Ald Iezer uit Horst voor de muzikale omlijsting. Op dinsdag is er DJ Jelle en een optreden van de nummer 3 van het LVK 2019 Bjorn en Mieke, en diverse artiesten van eigen bodem. Reden genoeg om aan te sluiten bij één of meer activiteiten van Carnaval 2019.

Opgeven voor de Carnavalsoptocht
Nu het Carnavalsseizoen bijna in alle hevigheid losbarst, is het ook de hoogste tijd om iets te bedenken voor de Carnavalsoptocht. Weet je een leuk onderwerp voor een groep, wagen of enkeling twijfel dan niet en ga aan de slag. Buiten de gezelligheid tijdens het maken en met Carnaval is er ook nog een leuke prijs mee te winnen. Voor opgave kun je terecht bij Jan van Lipzig 0644125360, Robert Jacobs 0622976306, Toine Bastiaans 0655991265 of via de mail optocht@cvdevoskes.nl

Alaaf, Alaaf, Alaaf!
De carnavalsviering van onze basisschool komt al snel dichterbij, namelijk 1 maart is het al zover. Ook dit jaar zullen we weer onder begeleiding van joeksige muziek in een doldwaze optocht door de straten trekken richting ‘t Brugeind. Prins Koen I, met adjudanten Joris en Nick en jeugdprins Mauk met jeugdprinses Lynn en hun gevolg zullen ook meelopen in deze optocht.
Deze start om 12.30 uur op school en duurt ongeveer tot 13.00 uur.
Ouders zijn van harte uitgenodigd om onderweg in de optocht aan te sluiten, mits zij verkleed zijn.
De route:

* Mgr. Jenneskensstraat

* Hoofdstraat

* Beatrixstraat

* Julianastraat richting ‘t Brugeind

Ziekenbezoek

Ieder jaar is er in het carnavalsprogramma ruimte gereserveerd voor het ziekenbezoek. Weet je iemand in je omgeving die helaas ziek is tijdens de carnavalsdagen en een bezoekje van onze Prins Koen d’n Urste en zijn adjudanten Joris Gooren en Nick Arts op prijs stelt. Geef dit dan even door bij onze voorzitter Mauk Wagemans (tel. 0642497761).

Posters

Ook dit jaar hebben we weer posters op A2 formaat laten maken met daarop, het prinselijk paar en adjudanten, het jeugdquintet en het boerengezelschap. Deze posters zijn gratis af te halen bij Bakkerij Maison Lambi, Hoofdstraat 31, Meerlo. Wees er snel bij want OP is OP.

Bus Sleuteloverdracht

Op zondagmorgen met carnaval (3 maart) is de sleuteloverdracht in Horst in de Mèrthal. De gemeente heeft ook dit jaar weer voor bussen gezorgd, er zijn nog enkele plaatsen vrij, wie mee wil kan zich aanmelden via mail bij: ewijnhoven@ziggo.nl of tel: 690102. VOL IS VOL. De bus vertrekt op zondag 3 maart om 10:00 uur naar Horst. Na de sleuteloverdracht vertrekt de bus om 13:00 uur weer terug naar Meerlo, zodat we dan nog op tijd zijn voor onze eigen carnavalsoptocht.

VERKOOP VOSSETOETER

Nagenoeg alle actuele zaken op Carnavalsgebied in Meerlo zijn in de Vossetoeter te lezen en te bekijken. Maar natuurlijk is er ook een terugblik op het afgelopen seizoen met schitterende foto’s. Steun de Carnavalsvereniging en zorg dat u niets mist van al dit nieuws! U kunt de Vossetoeter in full color nog kopen voor € 5,- bij bakkerij Maison Lambi, Elektro Kusters en Peters Textiel. Maar ook hier geldt op=op!

Openbare algemene vergadering

Op Maandag 11 maart 2019 wordt om 20.30u in Café Oud Meerlo de openbare voorjaarvergadering gehouden. Bij deze is iedereen hiervoor uitgenodigd. Hier wordt ook de carnaval van 2019 geëvalueerd. Eventuele op- of aanmerkingen kunnen hier dan kenbaar gemaakt worden. We hopen op een grote opkomst. Voor de agendapunten zie het klokje van volgende week. De notulen zullen te downloaden zijn op de Site. Of zijn op te vragen bij het Secretariaat.

Nieuws 18-februari 2019

Verkoop Revuekaarten

De resterende kaarten voor de Revue op vrijdag 22 februari en zaterdag 23 februari in ’t Brugeind zijn te koop bij Elektro Kusters, Hoofdstraat 39, Meerlo.

ATTENTIE – VERKOOP VOSSETOETER ZATERDAG 23 FEBRUARI

Zaterdag 23 Februari zullen we vanaf 12.30 uur weer de Vossetoeter verkopen. Om het u gemakkelijk te maken zullen zij hiermee bij u thuis aan huis komen. Nagenoeg alle actuele zaken, leuke verhalen, grappige anekdotes over de Meerlose Carnaval en daarbuiten zijn in de Vossetoeter te lezen en te bekijken. Maar natuurlijk is er ook een terugblik op het afgelopen seizoen met schitterende foto’s. De Vossetoeter is ook dit jaar weer in full color! Steun de Carnavalsvereniging en zorg dat u niets mist van al dit nieuws. De Vossetoeter kost € 5,-. U kunt de Vossetoeter na 23 februari nog kopen bij bakkerij Maison Lambi, Elektro Kusters en Peters Textiel. Maar op=op! Zie ook de aparte publicatie elders in dit Klokje.

Verkleed Voetbal

Op zondag 24 februari a.s. is weer het jaarlijkse verkleed voetbal/korfbal bij SV United op het sportpark De Meulebeek in Wanssum. Aanvang is om 9:45 uur. Samen met de (jeugd)prins en (jeugd)prinses van Meerlo (CV de Vöskes), Wanssum (CV de Wiendbuul) en Blitterswijck (CV de Ruuk) spelen de jeugdspelers onderling wedstrijden.

Drubelkesbal en jeugdmiddag

Op carnavalsmaandag 4 maart is er ‘s-morgens om 10.30 uur tot 12.30 uur voor de kinderen van de peuterspeelzaal en groep 1 tot en met 4 het Drubelkesbal met een optreden van de Stardancers, de uitslag van de kleurwedstrijd en er is een leuke prijs voor de mooist verklede kinderen. Kleurplaat kan ingeleverd worden op school of op de Patrijs 5. Tevens is er voor elk kind een leuk presentje

‘s-Middags vanaf 14.30u hebben we weer een geweldig programma genaamd “wedden dat ik het kan” met een verrassingsact en disco CV de Vöskes. Voor diegene die een weddenschap willen doen of iets willen playbacken, dansen enz dat kan. Opgeven kan bij Anke Voesten,  avoesten@hotmail.com. DIT KAN TOT EN MET 04 FEBRUARI Hopelijk zijn jullie weer net zo enthousiast als wij en hebben we weer een zeer grote opkomst.

Opgeven voor de Carnavalsoptocht

Nu het Carnavalsseizoen in alle hevigheid los gaat barsten is het ook de hoogste tijd om iets te bedenken voor de Carnavalsoptocht. Weet je een leuk onderwerp voor een groep, wagen of enkeling twijfel dan niet en ga aan de slag. Buiten de gezelligheid tijdens het maken en met Carnaval is er ook nog een leuke prijs mee te winnen. Voor opgave kun je terecht bij

Jan van Lipzig 0644125360, Robert Jacobs 0622976306, Toine Bastiaans 0655991265 of via de mail optocht@cvdevoskes.nl

Ziekenbezoek

Ieder jaar is er in het carnavalsprogramma ruimte gereserveerd voor het ziekenbezoek. Weet je iemand in je omgeving die helaas ziek is tijdens de carnavalsdagen en een bezoekje van onze Prins op prijs stelt. Geef dit dan even door bij onze voorzitter Mauk Wagemans (tel. 0642497761).

Prinsentreffen Roermond

Dinsdag 26 februari 2019 gaan we weer met de bus naar het Prinsentreffen in Roermond. De bus is nog niet vol u kunt zich nog opgeven via mail bij: ewijnhoven@ziggo.nl of tel: 690102, MAAR WEES ER SNEL BIJ WANT VOL IS VOL. Kosten 10 € p.p. te betalen in de bus.

Bus Sleuteloverdracht

Op zondagmorgen met carnaval is de sleuteloverdracht in Horst in de Mèrthal. De gemeente heeft ook dit jaar weer voor bussen gezorgd, er zijn nog enkele plaatsen vrij, wie mee wil kan zich aanmelden via mail bij: ewijnhoven@ziggo.nl of tel: 690102. VOL IS VOL.

Alaaf, Alaaf, Alaaf!

De carnavalsviering van onze basisschool komt al snel dichterbij, namelijk 1 maart is het al zover.

Ook dit jaar zullen we weer onder begeleiding van joeksige muziek in een doldwaze optocht door de straten trekken richting ‘t Brugeind. Prins Koen I, met adjudanten Joris en Nick en jeugdprins Mauk met jeugdprinses Lynn en hun gevolg zullen ook meelopen in deze optocht.

Deze start om 12.30 uur op school en duurt ongeveer tot 13.00 uur.

Ouders zijn uiteraard verkleed van harte uitgenodigd om onderweg in de optocht aan te sluiten.

De route:

* Mgr. Jenneskensstraat

* Hoofdstraat

* Beatrixstraat

* Julianastraat richting ‘t Brugeind

Vlaggen CV de Vöskes

Uw huis verfraaien met een vlag van Carnavalsvereniging de Vöskes, ze zijn weer vol op te koop bij Peters textiel en kosten € 15,-. Koop ze nu want op is op. Want mit de vlag van Carnavalsvereniging de Vöskes ien de top, kan ut mit carnaval nie mer op.

Nieuws 11-februari 2019

Jeugdprinsenreceptie

Het afgelopen zondag hebben jeugdprins Mauk & jeugdprinses Lynn met hun adjudanten Nikki, Lotte en Maud en jeugdvorst Nol hun receptie gevierd. Deze receptie werd goed bezocht door familie, vrienden, diverse verenigingen en bekenden. Met de muzikale ondersteuning van de DJ Jelle hebben we er met zijn allen voor gezorgd dat zij een fantastische middag hebben beleefd. Langs deze weg bedanken jeugdprins Mauk & jeugdprinses Lynn met hun adjudanten Nikki, Lotte en Maud en jeugdvorst Nol iedereen voor hun aanwezigheid en voor de cadeaus die zij hebben mogen ontvangen.

Verkoop Revuekaarten

De resterende kaarten voor de Revue op vrijdag 22 februari en zaterdag 23 februari in ’t Brugeind zijn te koop bij Elektro Kusters, Hoofdstraat 39, Meerlo.

ATTENTIE – VERKOOP VOSSETOETER ZATERDAG 23 FEBRUARI

Zaterdag 23 Februari zullen vanaf 12.30 uur Prins Koen I, de leden van de Raad van Elf, jeugdprins Mauk & jeugdprinses Lynn met hun adjudanten Nikki, Lotte en Maud en jeugdvorst Nol en de jeugdraad en enkele oud-Prinsen weer de Vossetoeter verkopen. Om het u gemakkelijk te maken zullen zij hiermee bij u thuis aan huis komen. Nagenoeg alle actuele zaken, leuke verhalen, grappige anekdotes over de Meerlose Carnaval en daarbuiten zijn in de Vossetoeter te lezen en te bekijken. Maar natuurlijk is er ook een terugblik op het afgelopen seizoen met schitterende foto’s. De Vossetoeter is dit jaar in full color! Steun de Carnavalsvereniging en zorg dat u niets mist van al dit nieuws. De Vossetoeter kost € 5,-. U kunt de Vossetoeter na 03 februari nog kopen bij bakkerij Maison Lambi, Elektro Kusters en Peters Textiel. Maar op=op! Zie ook de aparte publicatie elders in dit Klokje.

Verkleed Voetbal

Op zondag 24 februari a.s. is weer het jaarlijkse verkleed voetbal/korfbal bij SV United op het sportpark De Meulebeek in Wanssum. Aanvang is om 9:45 uur. Samen met de (jeugd)prins en (jeugd)prinses van Meerlo (CV de Vöskes), Wanssum (CV de Wiendbuul) en Blitterswijck (CV de Ruuk) spelen de jeugdspelers onderling wedstrijden. De grote vraag is wie er in de mooiste outfit op het veld staat. Na de wedstrijden zal er nog 12:00 uur gehost worden in de kantine. Toeschouwers / belangstellenden, aspirant-leden zijn van harte welkom.

Drubelkesbal en jeugdmiddag

Op carnavalsmaandag 4 maart is er ‘s-morgens om 10.30 uur tot 12.30 uur voor de kinderen van de peuterspeelzaal en groep 1 tot en met 4 het Drubelkesbal met een 2 optredens van de Stardancers, de uitslag van de kleurwedstrijd en er is een leuke prijs voor de mooist verklede kinderen. Kleurplaat kan ingeleverd worden op school of op de Patrijs 2

Tevens is er voor elk kind een leuk presentje.

‘s-Middags vanaf 14.30u hebben we weer een geweldig programma genaamd “wedden dat ik het kan” met een verrassingsact en disco CV de Vöskes. Voor diegene die een weddenschap willen doen of iets willen playbacken, dansen enz dat kan opgeven kan bij Anke Voesten,  avoesten@hotmail.com. DIT KAN TOT EN MET 04 FEBRUARI. Hopelijk zijn jullie weer net zo enthousiast als wij en hebben we weer een zeer grote opkomst. Zie ook het affiche in het klokje van vorige week!

Opgeven voor de Carnavalsoptocht

Nu het Carnavalsseizoen in alle hevigheid losgaat barsten is het ook de hoogste tijd om iets te bedenken voor de Carnavalsoptocht. Weet je een leuk onderwerp voor een groep, wagen of enkeling twijfel dan niet en ga aan de slag. Buiten de gezelligheid tijdens het maken en met Carnaval is er ook nog een leuke prijs mee te winnen. Voor opgave kun je terecht bij

Jan van Lipzig 0644125360, Robert Jacobs 0622976306, Toine Bastiaans 0655991265 of via de mail optocht@cvdevoskes.nl

Ziekenbezoek

Ieder jaar is er in het carnavalsprogramma ruimte gereserveerd voor het ziekenbezoek. Weet je iemand in je omgeving die helaas ziek is tijdens de carnavalsdagen en een bezoekje van onze Prins op prijs stelt. Geef dit dan even door bij onze voorzitter Mauk Wagemans (tel. 0642497761).

Prinsentreffen Roermond

Dinsdag 26 februari 2018 gaan we weer met de bus naar het Prinsentreffen in Roermond. De bus is nog niet vol u kunt zich nog opgeven via mail bij: ewijnhoven@ziggo.nl of tel: 690102, MAAR WEES ER SNEL BIJ WANT VOL IS VOL. Kosten 10 € p.p. te betalen in de bus.

Bus Sleuteloverdracht

Op zondagmorgen met carnaval is de sleuteloverdracht in Horst in de Mèrthal. De gemeente heeft ook dit jaar weer voor bussen gezorgd, er zijn nog enkele plaatsen vrij, wie mee wil kan zich aanmelden via mail bij: ewijnhoven@ziggo.nl of tel: 690102. VOL IS VOL.

Vlaggen CV de Vöskes

Verkrijgbaar bij Peters Textiel, Hoofdstraat 62, Meerlo.

Uw huis verfraaien met een vlag van Carnavalsvereniging de Vöskes, ze zijn weer vol op te koop bij Peters textiel en kosten € 15,-. Koop ze nu want op is op. Want mit de vlag van Carnavalsvereniging de Vöskes ien de top, kan ut mit carnaval nie mer op.

Nieuws 09-februari 2019

Weej felicitiere Mieke Mooren van harte mit eur uutverkiezing tot Oppertruuj.

Nieuws 05-februari 2019

Nieuws 04-februari 2019

Truujenbal
Vrijdag 8 februari a.s. is het Truujenbal bij Café Oud Meerlo. Tijdens deze gezellige en te gekke zwets- en kletsavond wordt de nieuwe Oppertruuj uitgeroepen. Dames/Truuje, wie lost Fiana Smits-Michels dit jaar af als Oppertruuj? Dat kun je alleen maar als eerste weten als je ernaartoe gaat en
meedoet.
Jeugprinsenreceptie
Beej de gelègenheid van hun benoeming ás Hieërsers van ut Vossekeutelriek 2019 zulle Jeugdprins
Mauk, Jeugdprinses Lynn en Adjudanten Nikki, Lotte en Maud hun recepsie halde op zondag 10 februari 2019 van 15:11 tot 16:30 uur ien Café “Oud Meerlo”.
Weej haope ów allemoal te zien, ut wördt vast gezellig as geej der beej kunt zien. Gèr tot dan!
Op den middag wurre der veuraf ok foto’s gemakt van alle hoeëghede, (jeugd)raod van 11 van CV de Vöskes.
Opgeven voor de Carnavalsoptocht
Nu het Carnavalsseizoen in alle hevigheid los gaat barsten, is het ook de hoogste tijd om iets te bedenken voor de Carnavalsoptocht. Weet je een leuk onderwerp voor een groep, wagen of enkeling twijfel dan niet en ga aan de slag. Buiten de gezelligheid tijdens het maken en met Carnaval is er ook
nog een leuke prijs mee te winnen. Voor opgave kun je terecht bij
Jan van Lipzig 0644125360, Robert Jacobs 0622976306, Toine Bastiaans 0655991265 of via de mail: optocht@cvdevoskes.nl
Posters
Ook dit jaar hebben we weer posters op A2 formaat laten maken met daarop, het prinselijk paar en adjudant, het jeugdkwartet en het boerengezelschap. Deze posters zijn gratis af te halen bij Bakkerij
Maison Lambi, Hoofdstraat 31, Meerlo.
Wees er snel bij want OP is OP.

Prinsentreffen Roermond
Dinsdag 26 februari 2018 gaan we weer met de bus naar het Prinsentreffen in Roermond. De bus is nog niet vol u kunt zich nog opgeven via mail bij: ewijnhoven@ziggo.nl of tel: 690102,
MAAR WEES ER SNEL BIJ WANT VOL IS VOL. Kosten 10 € p.p. te betalen in de bus.
Bus Sleuteloverdracht
Op carnavalszondagmorgen is de sleuteloverdracht in Horst in de Mèrthal. De gemeente heeft ook dit jaar weer voor bussen gezorgd, er zijn nog enkele plaatsen vrij, wie mee wil kan zich aanmelden via mail bij: ewijnhoven@ziggo.nl of tel: 690102. VOL IS VOL.

Nieuws 02-februari 2019

Carnavalsvereniging  de Vöskes wil Prins Lars I en Prinses Cindy, hieël gèr en hart onder de riem stèke. Hieël veul sterkte de kommende tied names alle Mieëlderse Vöskes.

Nieuws 28-januari 2019

Prinsenreceptie Prins Koen d’n Urste en Adjudanten Nick en Joris

Afgelopen Zaterdag was er de receptie van Prins Koen d’n Urste en Adjudanten Nick en Joris. De receptie werd zeer drukbezocht door familie, vrienden, collega’s, verenigingen. De hoogheden werden uitgebreid gefeliciteerd, toegezongen en soms op de hak genomen door de gasten. Ten slotte brachten de Prins en zijn Adjudanten ons hun proclamatie. Zij sloten deze af met hun lijfspreuk: “‘Mit dit trio an d’n top, Zetten weej samen mit alle Vöskes de carnaval op ziene kop’

De muzikale omlijsting werd verzorgd door DJ Wim / DJ Frank en niet te vergeten het Horster Trio “Aaltied noeit te laat”. Ook waren er optredens van Net Nie! en natuurlijk de Ald Prinse met hun winnende schlager “Vöskesvasteloavend”. Ook onze stardancers verzorgden weer een spetterend optreden.

Met zijn allen hebben we ervoor gezorgd dat dit een onvergetelijke avond voor de Prins en zijn Adjudanten is geworden. Langs deze weg willen Prins Koen d’n Urste en Adjudanten Nick en Joris alle gasten en aanwezigen van harte bedanken voor alle cadeaus, voordrachten en felicitaties die zij op deze avond hebben mogen ontvangen.

Verkoop Revuekaarten

Vrijdag 22 en zaterdag 23 februari 2019 zijn er weer revueavonden. Ook dit jaar zal het revueteam weer de Meerlose gemeenschap op de korrel nemen. Natuurlijk zijn er ook nog een optredens van de Stardancers en enkele andere optredens. Dit staat weer garant voor een avond vol humor, muziek en dans. Reden genoeg dus nog om een kaartje te bemachtigen op vrijdag 1 februari 2019 in Tumpke. De aanvang van de kaartverkoop aan leden is 20:00 uur. De verkoop aan niet-leden vangt aan om 21:00 uur. Ook deze avond wordt opgeluisterd met aangename muziek en borrelhapje. Blijf dus gerust nog even hangen. De opbrengst van deze avond komt toe aan onze vereniging.

Het reglement voor de kaartverkoop stond in het Klokje van vorige week, maar is ook terug te vinden op onze website.

Truujenbal

Vrijdag 8 februari a.s. is het Truujenbal bij Café Oud Meerlo. Tijdens deze gezellige en te gekke zwets- en kletsavond wordt de nieuwe Oppertruuj uitgeroepen. Dames/Truuje, wie lost Fiana Smits-Michels dit jaar af als Oppertruuj? Dat kun je alleen maar als eerste weten als je ernaartoe gaat en meedoet.

Jeugprinsenreceptie Jeugdprins Mauk, Jeugdprinses Lynn en Adjudanten Nikki, Lotte en Maud

Beej de gelègenheid van hun benoeming ás Hieërsers van ut Vossekeutelriek 2019 zulle Jeugdprins Mauk, Jeugdprinses Lynn en Adjudanten Nikki, Lotte en Maud hun recepsie halde op zondag 10 februari 2019 van 15:11 tot 16:30 uur ien Café “Oud Meerlo”.

Weej haope ów allemoal te zien, ut wördt vast gezellig as geej der beej kunt zien. Gèr tot dan!

Op dieje middig wurre er vuraf ok foto’s gemakt van alle hoëghede, (jeugd)raod van 11 van CV de Vöskes.

Opgeven voor de Carnavalsoptocht

Nu het Carnavalsseizoen in alle hevigheid los gaat barsten, is het ook de hoogste tijd om iets te bedenken voor de Carnavalsoptocht. Weet je een leuk onderwerp voor een groep, wagen of enkeling twijfel dan niet en ga aan de slag. Buiten de gezelligheid tijdens het maken en met Carnaval is er ook nog een leuke prijs mee te winnen. Voor opgave kun je terecht bij

Jan van Lipzig 0644125360, Robert Jacobs 0622976306, Toine Bastiaans 0655991265 of via de mail optocht@cvdevoskes.nl

Posters

Ook dit jaar hebben we weer posters op A2 formaat laten maken met daarop, het prinselijk paar en adjudant, het jeugdkwartet en het boerengezelschap. Deze posters zijn gratis af te halen bij Bakkerij Maison Lambi, Hoofdstraat 31, Meerlo.

Nieuws 21-januari 2019

Prinsenreceptie Prins Koen d’n Urste en Adjudanten Nick en Joris
Op zoaterdag 26 jannewari 2019 hálde Prins Koen I en Adjudanten Nick en Joris recepsie beej de gelègenheid van hun benoeming as Hieërsers van ut Vossenriek 2019 van 20:11 tot 22:11 uur ien Sport- en Fieëstzalencomplex “ut Brugend” ien Mieëldere.

Geej ziet allemoal van harte uugenuëdigd um doarbeej anwezig te zien! Alaaf!

Zie ook de paginagrote advertentie ien ut Klokske van vurrige wèk.

Verkoop Revuekaarten:
Vrijdag 22 en zaterdag 23 februari 2019 zijn er weer revueavonden. Ook dit jaar zal het revueteam weer de Meerlose gemeenschap op de korrel nemen. Natuurlijk zijn er ook nog een optredens van de Stardancers en enkele andere optredens. Dit staat weer garant voor een avond vol humor, muziek en dans. Reden genoeg dus nog om een kaartje te bemachtigen op vrijdag 1 februari 2019 in Tumpke. De aanvang van de kaartverkoop aan leden is 20:00 uur. De verkoop aan niet-leden vangt aan om 21:00 uur. Ook deze avond wordt opgeluisterd met aangename muziek en borrelhapje. Blijf dus gerust nog even hangen. De opbrengst van deze avond komt toe aan onze vereniging.

Het reglement voor de kaartverkoop vindt je onder de berichtgeving van de jeugdprinsenreceptie

Jeugprinsenreceptie Jeugdprins Mauk, Jeugdprinses Lynn en Adjudanten Nikki, Lotte en Maud
Beej de gelègenheid van hun benoeming ás Hieërsers van ut Vossekeutelriek 2019 zulle Jeugdprins Mauk, Jeugdprinses Lynn en Adjudanten Nikki, Lotte en Maud hun recepsie halde op zondag 10 februari 2019 van 15:11 tot 16:30 uur ien Café “Oud Meerlo”.

Weej haope ów allemoal te zien, ut wördt vast gezellig as geej der beej kunt zien. Gèr tot dan!

KAARTVERKOOP REVUE
VRIJDAG 1FEBRUARI 2019

Kaartverkoop vindt plaats op 1 avond voor leden en niet-leden!!

Kaartverkoop voor LEDEN van CV De Vöskes:
van 20.00 tot 21.00 uur in ut Tumpke.
 
Reguliere kaartverkoop:
van 21.00 tot 22.00 uur in ut Tumpke.

Na 3 februari zijn de  kaartjes verkrijgbaar bij Elektro Kusters, Hoofdstraat 39 in Meerlo.

VERKOOPVOORWAARDEN:
Verkoop gebeurt op volgorde van binnenkomst.
Kaartjes zijn gebonden aan een stoelnummer, ‘vrije’ plaats keuze tijdens verkoop, wie het eerst komt wie het eerst maalt
Kosten per revuekaartje voor leden: €7,-.  Max. 2 kaartjes met korting per lid.
Mocht je als lid niet in de gelegenheid zijn om zelf een kaartje te kopen, dan mag iemand anders een kaartje op jouw naam kopen.
Naamsvermelding verplicht.
Kosten per revuekaartje voor niet-leden: €8,-.
Maximum 8 kaartjes per persoon.
 
Graag zien we je op vrijdag 1 februari, wees er snel bij, want op=op!

De Revue belooft wederom een prachtige avond te worden
met artiesten van eigen bodem!

Nieuws 13-januari 2019

Nieuwe Jeugdprins en Jeugdprinses CV de Vöskes Meerlo

Tijdens een gezellig en drukbezocht jeugdprinsenbal op zaterdag 12 januari jl. werden Mauk Disveld en Lynn Cox gepresenteerd als Jeugdprins en Jeugdprinses van de Vossenkeutels uit Meerlo. Jeugdprins Mauk en Jeugdprinses Lynn worden tijdens hun regeerperiode ter zijde gestaan door de Adjudanten Nikki Kusters, Maud Rutten en Lotte Vissers.

Het thema van het jeugdprinsenbal was “Expeditie Mieëlderson”.

De presentatoren Nicolette Kluijver en Dennis Weening waren voor deze speciale aflevering van “Expeditie Mieëlderson” afgereisd naar Meerlo. Verdeeld over 3 teams werd er door de Jeugdraad van 11 gestreden in diverse spellen om sleutels van een kist te winnen. In deze kisten zaten hints en aanwijzingen voor de nieuwe jeugdprins/jeugdprinses.

Bij het laatste spel werd de cijfercode verkregen. Deze code was van het slot die aan de ketting. Met die ketting zat een als kip verklede persoon aan de boom gebonden. Na het openen van dit slot en de ketting, bleek in het kippenpak niet de nieuwe jeugdprins maar de nieuwe jeugdvorst Nol Disveld van de Vossenkeutels te zitten! Opnieuw dimde het zaallicht en werd het donker en mistig van rook. Van achteruit de zaal “voer” een boot naar binnen met daarin 2 onherkenbare personen. De boot werd op het podium gezet en direct daarna ontdeden zij zich van hun verkledingen en verhullingen en kwamen Jeugdprins Mauk en Jeugdprinses Lynn tevoorschijn! Meteen riepen zij hun Adjudanten Nikki, Maud en Lotte op de bühne. Het jeugdkwintet 2019 van CV de Vöskes is hiermee compleet.

Aan het begin van de avond werd er afscheid genomen van het oude jeugdprinsenpaar Harm Wijnbergen en Indy Peelen en hun Adjudanten Dave Vleeshouwers en Else Jacobs. Ook nam eerder die avond jeugdvorst Jordy Pouwels. Zijn scepter wordt dus overgenomen door jeugdvorst Nol Disveld. Samen met zijn broer jeugdprins Mauk en de rest van het jeugdkwintet gaan zij deze carnaval voorop. De avond werd met dans en muziek opgeluisterd door drie spetterende optredens van de onze Stardancers.

Op zondagmiddag 10 februari a.s. zullen Jeugdprins Mauk, Jeugdprinses Lynn en de Adjudanten Nikki, Maud en Lotte receptie houden in Café Oud Meerlo van 15:11 tot 16:30 uur.

Nieuws 07-januari 2019

Prins Carnaval en Boerenbruidspaar 2019:

Tijdens het prinsenbal van zaterdag 5 januari jl. is Prins Koen dun Urste (prins Koen Voesten 1ste) uitgeroepen tot Prins Carnaval 2019 van C.V. de Vöskes uit Meerlo. Hij is de 72ste Prins van CV de Vöskes. Prins Koen zal tijdens zijn regeerperiode bijgestaan worden door zijn adjudanten Joris Gooren en Nick Arts. In een persiflage op de film New Kids Nitro gingen de kids op zoek naar de nieuwe prins. De prins van 2018 was namelijk bij het ophangen van de vossevlag ongelukkig ten val gekomen Hij werd per “ambulance”-jeep naar het ziekenhuis vervoerd (zeg maar: getransporteerd). Daar aangekomen werd hij door de dokter “opgegeven”. De aso-kids moesten dus op zoek en belanden in de Cocq van Haeftenstraat, de Van Myrlaerstraat en in de Beatrixstraat, maar kregen steeds nul op hun rekest. In de Poolse winkel werd tussendoor wat piwo’s genuttigd. Enigszins moe van hun zoektocht gingen zij een pizzaatje pakken en wat bleek…… de nieuwe Prins werd in een pizzadoos als op een presenteerblaadje opgediend (euh aangereikt) en daarna kwam Prins Koen op de bühne tevoorschijn. Prins Koen (26 jaar) is geboren en opgegroeid in Meerlo in de Hoofdstraat/aan de Molenbeek (Hoofdstroat / Mieeldere an de bèk) en is zoon van Thom en Marleen Voesten. Prins Koen I is monteur van melkrobots van beroep. Zijn hobby’s zijn darten, wintersport, uitgaan en verder is prins Koen fan (eigenlijk hooligan) van SV United 5 (ut Viefd). Adjudant en goede vriend Joris Gooren is geboren in Venray en opgegroeid in Meerlo. Joris (25 jaar) is zoon van Wim en Mariëlle Gooren en medewerker Technische Dienst bij Vorstermans Ventilation. Zijn hobby’s zijn voetballen bij United 5, uitgaan en sleutelen. Sinds vorig jaar is Joris ook lid van de Raad van 11 van CV de Vöskes. Adjudant Nick Arts is ook goede vriend van Prins Koen. Hij is geboren in Venray en opgegroeid in Meerlo in de Vogelbuurt (Mussenbuurt). Nick (26 jaar) is zoon van Ton en Marian Arts. Nick heeft HBO-ICT gestudeerd in Heerlen en is nog op zoek naar een baan. Zijn hobby’s zijn voetballen bij United 5, en hij is al enkele jaren lid van de presentatiecommissie van de prins carnaval van CV de Vöskes. Ook onderhoudt hij de onze website. Dit trio gaat namens onze vereniging dit jaar voorop tijdens het carnaval met als proclamatie “Mit dit trio an d’n top, zetten weej samen mit alle Vöskes de carnaval op ziene kop”.

De Prins en zijn adjudanten wordt zaterdag 26 januari een receptie aangeboden in sport- en feestzalencentrum “‘t Brugeind” van 20.11 uur tot 22.11 uur.

Eerder deze avond werd door het buurtschap “Het Dorp” het boerenbruidspaar 2019 gepresenteerd. Thomas Martens van meester Bart en Fien uit de Christinastraat en Gabriëlle van Chris en Kit van de Snèjer uit Den Bogerd (Thomas en Gabriëlle Martens, Hoofdstraat) met hun getuigen Pieter Kusters van Piet van de Smid en Jo van de Mgr. Jennekensstraat en Peggy, de bakkersdochter van Pierre en Tiny uit het ’t  Pieëlhazeriek (Pieter en Peggy Kusters, Hoofdstraat).

Ut Dörp speelde het spel “Ik houd van Meerlo” met de tikkende “tijdbom” waarbij aan de potentiële boerenbruidsparen vragen werden gesteld over Meerlo en/of de carnaval. Dit spel werd geleid door Thomas Martens (naar later bleek de boerenbruidegom 2019). Als de vraag goed beantwoord werd, dan mocht de kandidaat de tikkende “tijdbom”-doos doorgeven aan de volgende. Tot dat moment moest de kandidaat de doos vasthouden. Naar mate de tijd vorderde werden de vragen steeds moeilijker en werd het steeds spannender. Natuurlijk kwam de doos met confetti tot ontploffing bij Gabriëlle die daarop aankondigde dat zij en Thomas het “boerenbruidspaar 2019” van CV de Vöskes zijn. Aansluitend maakte het kersverse boerenbruidspaar hun getuigen bekend.

Zij zullen zich gaan verloven op carnavalsmaandag in Café Oud Meerlo en in de onecht worden verbonden op carnavalsdinsdag op het pleintje bij het voormalige gemeentehuis, waarna de bruiloft is in zaal ’t Brugeind.

Voorafgaand aan het uitkomen van de Prins en Boerenbruidspaar was de strijd om de titel Carnavalsschlager 2019 losgebroken. Het was erg spannend er waren 4 goede schlagers en na het tellen van de punten van de vakjury en de publieksjury bleek dat De Pilmussen als 4e geëindigd waren, Weej Twieë en ik 3e, waren, Net Nie!!! 2e en de Ald Prinse als winnaar werden uitgeroepen met het nummer “De Vöskesvastelaovend”. Zij kregen de Wisseltrofee uitgereikt van Prins Koen den Urste. De titel van het winnende liedje is ook het thema van de Carnavalsmis op carnavalszaterdag 2 maart 2019. Langs deze weg willen wij Prins Koen I zijn adjudanten Joris en Nick, het boerenbruidspaar Thomas en Gabriëlle Martens en de winnaars van de Carnavalsschlager van ganser harte feliciteren en de overige deelnemers van de Liedjesavond bedanken voor hun deelname aan deze avond. Hopelijk kunnen wij volgend jaar weer rekenen op jullie deelname aan het Prinsenbal/Liedjesavond.

Jeugdprinsenbal

Op Zaterdag 12 Januari is het jeugdprinsenbal. Deze Avond heeft het thema Expeditie Mieëlderson. Deze avond heeft het thema Prinsenjacht en begint om 18.45 uur in zaal ’t Brugeind. Op deze avond zullen jeugdprins Harm Wijnbergen en jeugdprinses Indy Peelen tezamen met hun jeugdadjudanten Dave Vleeshouwers en Else Jacobs aftreden. Ook Jordy Pouwels treedt af als jeugdvorst. Later op de avond zal de nieuwe jeugdkwartet en jeugdvorst van de Vossekeutels uit Meerlo gepresenteerd. Het belooft een spectaculaire en gezellige avond te worden, dus kom ook dan allen naar ut Vossehol in ’t Brugeind.

Verkoop Revuekaarten:

Vrijdag 22 en zaterdag 23 Februari zijn er weer de revue-avonden. Ook dit jaar zal het revue-team weer de Meerlose gemeenschap op de korrel nemen. Natuurlijk is er ook nog een optreden van de Stardancers, en enkele andere optredens. Dit staat weer garant voor een avond vol humor, muziek en dans! Reden genoeg dus om een kaartje te bemachtigen.

Ook dit jaar is de verkoop op stoelnummer we hebben daarom 1 verkoopmoment namelijk:

Kaartverkoop voor (NIET-)LEDEN van CV De Vöskes:

Vrijdag 01 februari 2019 van 20.00 tot 21.00 uur voor leden en na 21:00 uur voor niet-leden in ut Tumpke

Noteer deze datum alvast in uw agenda. Ook deze avond zal gezellig ingekleed worden met muziek.

Opgeven voor de Carnavalsoptocht:

Nu het Carnavalsseizoen in alle hevigheid los gaat barsten is het ook de hoogste tijd om iets te bedenken voor de Carnavalsoptocht. Weet je een leuk onderwerp voor een groep, wagen of enkeling twijfel dan niet en ga aan de slag. Buiten de gezelligheid tijdens het maken en met Carnaval is er ook nog een leuke prijs mee te winnen. Voor opgave kun je terecht bij Jan v Lipzig 0644125360, Robert Jacobs 0622976306, Toine Bastiaans 0655991265 of via de mail optocht@cvdevoskes.nl

Nieuws 06-januari 2019

Via onderstaande link kun je de winnende schlager 2019 bekijken en uiteraard alvast meezingen.

Ald Prinsen winnaar carnavalsschlager 2019.

Jeugdprinsenbal Op Zaterdag 12 januari is het Jeugdprinsenbal. Deze avond begint om 18.45 uur in zaal ’t Brugeind. Op deze avond zullen jeugdprins Harm Wijnbergen en jeugdprinses Indy Peelen tezamen met hun jeugdadjudanten Dave Vleeshouwers en Else Jacobs aftreden. Later op de avond zal de nieuwe Jeugdprins van de Vossekeutels uit Meerlo gepresenteerd. De jeugdvorst is Jordy Pouwels. Het belooft een spectaculaire en gezellige avond te worden, dus kom ook dan allen naar ut Vossehol in ’t Brugeind.

Nieuws 30 december 2018

Prinsenbal / Liedjesavond Zaterdag 5 januari a.s. is er het Prinsenbal / Liedjesavond in zaal ‘t Brugeind. Tijdens deze avond zullen Prins Wilbert I, Prinses Ans en Adjudant Wim aftreden en de scepter overdragen aan Prins Carnaval 2019??? We nemen deze avond ook afscheid van het boerenbruidspaar van buurt Ut Centrum, Ton Smolders van De sjnelle Zittesje sjnaak uut het Marotteriek en Charlotte van Ut Broabants durske van de Peeltuuters uut de Venhorst (Ton en Charlotte Smolders, Julianastraat) mit hun getuuge Ronald Van Henricus en Henrika Verberne uut ’t Keienland en Bianca Van Laurentius en Regina van den Heuvel uut ’t Pieëlhazeriek (Ronald & Bianca Verberne, Bernardstraat). Buurt ‘t Durp zal op spectaculaire wijze het nieuwe boerenbruidspaar voor 2019 presenteren.

Vanaf 20.00 uur strijden er 4 groepen om de titel “Carnavalsschlager 2019” en de hieraan verbonden wisseltrofee. U ziet het wordt een bomvolle avond waar veel te zien is en te horen zal zijn, dus kom allemaal naar Zaal ’t Brugeind / ‘t Vossehol en feest mee met de nieuwe hoogwaardigheidsbekleders van Carnaval 2019!!

LET OP: Deze avond heeft dezelfde programmering als vorig jaar! We beginnen om 20.30u met de liedjes daarna zullen zowel het boerenbruidspaar en de prins aftreden waarna rond 21.30u wordt gestart met het uitkomen van Het Boerenbruidspaar en rond 22.00u met het uitkomen van De Prins. Nadat alle hoogwaardigheidsbekleders van dit jaar bekend zijn, worden de carnavalsschlagers nog een keer ten gehore gebracht, waarna het winnende ‘Carnavalsschlager 2019” bekend zal worden gemaakt. Tussendoor zullen er diverse optredens zijn van de Stardancers!

Nieuws 5 december 2018

3 x 11 jubileum Ald Prinse CV de Vöskes, Mieëldere!

Aanstaande zaterdag 8 december 2018 is het dan zover, dan vieren de Ald Prinse als groep hun 3 x 11- jubileum of wel 33-jarige bestaan.

Zij gaan dat heugelijk jubileum samen in besloten kring vieren en een gezellig feestje bouwen in Sport- en zalencomplex ’t Brugeind. Aanvang is 15:00 uur en zal zo rond 21:00 uur afgelopen zijn.

Er zullen diverse optredens zijn van artiesten lokale bodem en omstreken.

Langs deze weg feliciteren wij alle Ald Prinse als groep met dit fantastische en heugelijke jubileum.

Bij wijze van eerbetoon en aandacht voor hun heugelijk jubileum stellen de Ald Prinse maar ook wij als bestuur van CV de Vöskes, het op prijs als iedereen de Vossevlag hoog in de top hijst a.s. zaterdag!

Wij danken u ook namens de Ald Prinse bij voorbaat voor uw eerbetoon.